Fredag 20. April 2018


Sundag 6. mars starta sesongen på Ryvarden med utstilling av  vakre produkt i fiskeskinn av kunstnarane Bjørg Strømme og Maren Sofie Strømme. Ei utstilling som vart opna av fitjarordførar Harald Rydland.

– Etter at kulturfyr-vaktar Gunn Bente Håvardsholm hadde markert opninga av årets sesong, gav ho ordet til ordførar Harald Rydland. På ein humørfylt måte knytte han saman råstoffa for kunst-produkta på utstillinga, fiskeskinn frå Island, og Ryvarden, som var bustad for Ramna-Floke, han som sette namn på det nye landet i vest. Rydland fekk også fletta inn utstillarane si tilknyting til Island gjennom sterke slektsband, fortel Karvel Strømme, som var til stades på opninga. Han fortel òg at det var tydeleg at den store forsamlinga sette pris på  opningstalen til Rydland. Mange kom og takka han i handa.

Så var det heile i gang, og dei to kunstnarane gjekk rundt og svara på spørsmål, både om sjølve produkta og om desse spennande og vakre materiala ; skinn av laks, uer, steinbit, montert saman med skinn frå kalv, reinsdyr og geit.

Ryvarden er jo eit turmål i seg sjølv, og med denne utstilinga får ein noko ekstra med seg om ein tar turen.

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestival…

19.04.2018 Harald Johan Sandvik

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestivalen Styreleiar Inger Elin Helland orienterte formannskapet i Fitjar om den niande utgåva av Fitjarfestivalen.

Les meir ...

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass

18.04.2018 Harald Johan Sandvik

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass Olaug Haugen er ny rådmann i Fitjar. Foto: Harald Johan Sandvik Påtroppande rådmann Olaug Haugen var med på sitt første politiske møte i Fitjar...

Les meir ...

Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestr…

18.04.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme og bygdekvinnene har mange jern i elden. Foto: FP-arkiv/KR.  Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestreif  Bli med på bygdekvinnestreif i Omvikdalen 28. april, oppmodar Bjørg Strømme i ei pressemelding.

Les meir ...
annonse

Jenter med vinnarvilje!

17.04.2018 Kjetil Rydland

Lagkaptein Marion Træet og Siren Vik hadde god kontroll på midtbanen. Foto: Kjetil Rydland.  Jenter med vinnarvilje! I det sure regnet tysdag kveld var det Fitjar-jentene som viste både mest vilje og...

Les meir ...

Kjem du på Strandabasaren komande laurda…

17.04.2018 Kjetil Rydland

Fullt hus i Stranda bedehus på ein tidlegare Strandabasar. Foto: FP-arkiv/HCH.  Kjem du på Strandabasaren komande laurdag? Laurdag 21. april kl. 16.00 er det klart for ny basar i Stranda bedehus, og...

Les meir ...

Fitjar Idrettslag saknar fana si

17.04.2018 Kjetil Rydland

Slik ser den flotte fana til Fitjar Idrettslag ut, i alle høve såg ho slik ut då Fitjarposten tok dette biletet i mai 2012. Foto: FP-arkiv/KR.  Fitjar Idrettslag saknar fana si Dagleg...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Fjord1 med ny nettside

19.04.2018 Kjetil Rydland

MF "Vågsøy" går i sambandet Sandvikvåg-Husavik. Foto: FP-arkiv/KR.  Fjord1 med ny nettside Ferjeselskapet Fjord1 lanserer ny nettside med eit heilt nytt visuelt inntrykk. 

Les meir ...
annonse