Torsdag 14. Desember 2017


Sundag 6. mars starta sesongen på Ryvarden med utstilling av  vakre produkt i fiskeskinn av kunstnarane Bjørg Strømme og Maren Sofie Strømme. Ei utstilling som vart opna av fitjarordførar Harald Rydland.

– Etter at kulturfyr-vaktar Gunn Bente Håvardsholm hadde markert opninga av årets sesong, gav ho ordet til ordførar Harald Rydland. På ein humørfylt måte knytte han saman råstoffa for kunst-produkta på utstillinga, fiskeskinn frå Island, og Ryvarden, som var bustad for Ramna-Floke, han som sette namn på det nye landet i vest. Rydland fekk også fletta inn utstillarane si tilknyting til Island gjennom sterke slektsband, fortel Karvel Strømme, som var til stades på opninga. Han fortel òg at det var tydeleg at den store forsamlinga sette pris på  opningstalen til Rydland. Mange kom og takka han i handa.

Så var det heile i gang, og dei to kunstnarane gjekk rundt og svara på spørsmål, både om sjølve produkta og om desse spennande og vakre materiala ; skinn av laks, uer, steinbit, montert saman med skinn frå kalv, reinsdyr og geit.

Ryvarden er jo eit turmål i seg sjølv, og med denne utstilinga får ein noko ekstra med seg om ein tar turen.

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Kjekk tradisjon for store og små

13.12.2017 Håkon C

Kjekk tradisjon for store og små Lucia: Lily Olava Thomassen, gut: Johannes Sørfonn Foto: Bakken Barnehage    Luciadagen gjekk såvisst ikkje upåakta hen i Bakken Barnehage i dag.

Les meir ...

Juletre ved Joker Rydland

13.12.2017 Kjetil Rydland

  Reidun Heradstveit blei den første juletrekunden hos 4H i år. Foto: Kjetil Rydland. Juletre ved Joker Rydland  Øvrebygda 4H held oppe tradisjonen, og sel juletre ved Filialen på Rydland.

Les meir ...

Språkkafé med variert meny

13.12.2017 Kjetil Rydland

Nazret, Asiya og Azeb kosa seg på språkkafé med Anne Marie Røed. Foto: Kjetil Rydland.  Språkkafé med variert meny I går var det språkkafé på Fitjar folkebibliotek for siste gong før jul...

Les meir ...
annonse
annonse

Friidrett på akebrett

12.12.2017 Kjetil Rydland

Marius Pedersen, Halvor Aga og Marius Torbjørnsen på friidrettstrening i vegen frå vassverket og oppover i ettermiddag. Foto: Kjetil Rydland.  Friidrett på akebrett Med akebrett, ski og anna vinterutstyr drog friidrettsfolket til vassverket...

Les meir ...

6-ar til Geir

12.12.2017 Håkon C

Geir med «Grøntboka». Foto: Paal-André Schwital 6-ar til Geir I ein fire heilsider lang artikkel der VG i går gir karakterar til haustens kokebøker er Geir Skeie si nye bok «Grøntboka» først nemnt...

Les meir ...

Skiføre på fjellet

11.12.2017 Kjetil Rydland

Skiløypa ligg klar, men ver snar, seier Ingrid A. Devik. Foto: Kjetil Rydland. Skiføre på fjellet Det er skiføre på vegen frå Olstjødno til Svartavatet og innover mot vindmøllene.

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Sigrid Fangel ny leiar i Fitjar sokneråd

13.12.2017 Håkon C

Sigrid Fangel. Den nye soknerådsleiaren er og ein svært dyktig opplesar. Her les ho i samband med ei utstillingsopning i Galleri Losjen. Arkivfoto: FP/HCH Sigrid Fangel ny leiar i Fitjar sokneråd På...

Les meir ...
Engelsk-gutekor
Boklansering: Firmaet som sette Koløyo på kartet - www.fitjarposten.no