Laurdag 21. April 2018


Bytur

Fredag 29. april var 7b og 7a frå Rimbareid barne- og ungdomsskule på tur til Bergen til Vilvite-senteret.

Som fast i mange år har 7.-klassene på Rimbareid reist på tur til Bergen, der dei har vore innom Vilvite-senteret, Naturhistorisk Museum og hatt eit felles måltid på Dolly Dimple's på Bergen storsenter (bygarasjen).

Det starta med at alle vakna opp tidleg om morgonen og var til stades på ferjekaien i Sandvikvåg kl. 7.30, etter ein liten biltur kjørt av foreldra. Alle samla seg, og i all hast blei 7.-klassingane stilt opp til bilde, mens ferja køyrde inn til kai. 7.-klassingane gjekk på ferja, dei fleste trøtte og søvnige og møtte kystbussen på andre sida av ferjeturen. Elevane skulle gå av ved busstasjonen slik at det blei ein liten gåtur, men bussjåføren var ein av dei mange glade og snille bussjåførar og kjørte alle heilt bort til Vilvite-senteret.

På Vilvite-senteret var elevane delt inn i to grupper. Den eine gruppa på 8 elever gjekk litt av ei energiløype, resten heldt på med eit pogram om elektrisitet og magnetisme. Det var kjekt då elevane fekk litt fri. Det som var populært var ein sykkel som gjekk 360 grader rundt i lufta (loop), såpebobler som kunne trekkast over ein og værstudioet.

På Naturhistorisk-museum var det masse å sjå og mange blei fasinert av alle dyresortane som var utstilt. Så gjekk det vidare til Dolly Dimple's, som mange hadde sett fram til. Der blei det pizza og brus. Men det som elevane såg endå meir fram til var ”shoppinga”. Den siste ekstra timen gjekk mange 7.-klassingar rundt på senteret. Mange fekk seg nye kle, og så var folk på veg heim igjen.

Foreldra venta på dei i Sandvikvåg. Lærarane var svært fornøgde med den strålande kjekke gjengen.

Carfix med utleigebil til kundane

19.04.2018 Kjetil Rydland

Så fin er den nye Renault Zoe elbilen til Carfix. Foto: Kjetil Rydland.  Carfix med utleigebil til kundane Carfix på Fitjar kan skilta med ein splitter ny elbil som kundane kan låna...

Les meir ...

Fjord1 med ny nettside

19.04.2018 Kjetil Rydland

MF "Vågsøy" går i sambandet Sandvikvåg-Husavik. Foto: FP-arkiv/KR.  Fjord1 med ny nettside Ferjeselskapet Fjord1 lanserer ny nettside med eit heilt nytt visuelt inntrykk. 

Les meir ...

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestival…

19.04.2018 Harald Johan Sandvik

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestivalen Styreleiar Inger Elin Helland orienterte formannskapet i Fitjar om den niande utgåva av Fitjarfestivalen.

Les meir ...
annonse

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass

18.04.2018 Harald Johan Sandvik

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass Olaug Haugen er ny rådmann i Fitjar. Foto: Harald Johan Sandvik Påtroppande rådmann Olaug Haugen var med på sitt første politiske møte i Fitjar...

Les meir ...

Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestr…

18.04.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme og bygdekvinnene har mange jern i elden. Foto: FP-arkiv/KR.  Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestreif  Bli med på bygdekvinnestreif i Omvikdalen 28. april, oppmodar Bjørg Strømme i ei pressemelding.

Les meir ...

Jenter med vinnarvilje!

17.04.2018 Kjetil Rydland

Lagkaptein Marion Træet og Siren Vik hadde god kontroll på midtbanen. Foto: Kjetil Rydland.  Jenter med vinnarvilje! I det sure regnet tysdag kveld var det Fitjar-jentene som viste både mest vilje og...

Les meir ...
annonse

Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!

19.04.2018 Kjetil Rydland

  Gabriel Nedal Kvamen ser ut til å finna seg til rette på ryggen til mor, Solrun Irene Kvamen. Foto: Kjetil Rydland.   Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!  I dag møttest...

Les meir ...
annonse