Laurdag 21. April 2018


Fitjarelevar på Mostraspelet

6a og 6b ved Rimbareid skule og 5.-7. klasse ved Sælevik skule var på Mostraspelet fredag 4. juni.

Fitjarelevane deltok på den første skuleframsyninga av Kristkongane på Moster saman med hundrevis av andre skuleelevar. Det var ein nydeleg dag med solskin, perfekt ver for teaterframsyning på utescenen i Moster amfi på Bømlo.

Kristkongane på Moster er eit kjærleiksdrama frå vikingtida. Stykket handlar om tida då Olav Trygvason og Olav Haraldson var kongar og ynskte å kristna landet og folket her, og om møtet mellom gamal og ny tru.

Fleire kjende skodespelarar var med, slik som Nils Ole Oftebro som Tangebrand, mannen som vart sett til prest ved den kyrkja som skulle reisast på Moster. Sigurd Sele spelte Torolv frå Grindheim som var kjær i den vakre Vigdis og som vart lyst fredlaus av di han ikkje ville vedkjenna seg den nye trua. Med i stykket var og Olmod frå Fitjar som me kjenner frå fitjarspelet Kongen med gullhjelmen.

Fitjar-elevane oppførde seg eksemplarisk og såg ut til å kosa seg på spelet som varde i over to timar. Dei fylgde godt med, med store auger under kampscener og høg latter ved humoristiske innslag som blant anna Gunnbjørg Gamle stod for.

Om elevane klarde å leva seg like godt inn i kjærleiksdramaet er litt uvist, men dei let uansett vel over framsyninga då dei gjekk frå amfiet for å ta bussen heim att til Fitjar.

Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!

19.04.2018 Kjetil Rydland

  Gabriel Nedal Kvamen ser ut til å finna seg til rette på ryggen til mor, Solrun Irene Kvamen. Foto: Kjetil Rydland.   Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!  I dag møttest...

Les meir ...

Carfix med utleigebil til kundane

19.04.2018 Kjetil Rydland

Så fin er den nye Renault Zoe elbilen til Carfix. Foto: Kjetil Rydland.  Carfix med utleigebil til kundane Carfix på Fitjar kan skilta med ein splitter ny elbil som kundane kan låna...

Les meir ...

Fjord1 med ny nettside

19.04.2018 Kjetil Rydland

MF "Vågsøy" går i sambandet Sandvikvåg-Husavik. Foto: FP-arkiv/KR.  Fjord1 med ny nettside Ferjeselskapet Fjord1 lanserer ny nettside med eit heilt nytt visuelt inntrykk. 

Les meir ...
annonse

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestival…

19.04.2018 Harald Johan Sandvik

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestivalen Styreleiar Inger Elin Helland orienterte formannskapet i Fitjar om den niande utgåva av Fitjarfestivalen.

Les meir ...

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass

18.04.2018 Harald Johan Sandvik

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass Olaug Haugen er ny rådmann i Fitjar. Foto: Harald Johan Sandvik Påtroppande rådmann Olaug Haugen var med på sitt første politiske møte i Fitjar...

Les meir ...

Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestr…

18.04.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme og bygdekvinnene har mange jern i elden. Foto: FP-arkiv/KR.  Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestreif  Bli med på bygdekvinnestreif i Omvikdalen 28. april, oppmodar Bjørg Strømme i ei pressemelding.

Les meir ...
annonse

Første vigsla for ordføraren

20.04.2018 Kjetil Rydland

Ordførar Wenche Tislevoll med brurparet Malene Løklingholm Leivestad og Morten Bauge Torland. Foto: Kjetil Rydland.   Første vigsla for ordføraren Fredag fekk ordførar Wenche Tislevoll sin elddåp då ho vigde Morten Bauge Torland (31)...

Les meir ...
annonse