Laurdag 24. Mars 2018


Is-kunst ved Sælevik skule

Fredag sist veke laga 1.-2. klasse ved Sælevik skule kunst av is.

Me  fylte opp juice- og mjølkekartongar, koppar og kar med vatn, og sette det ut i kulda. Elevane tykte det var spanande å sjå korleis vatnet hadde endra seg til store isblokker over natta. Det var litt arbeid å få isblokkene ut av kartongane, men med hjelp gjekk det greit. Me blanda snø og vatn til ei fin sørpe. Dette var ”sementen” som skulle helda isblokkene saman, og så var det berre å setja i gong med å byggja.

Elevane storkosa seg. Ein gut meinte dette var den kjekkaste dagen han hadde hatt på skulen!

Det vart bygd både hus med svømmebasseng, og eit is-slott.

Til slutt brukte me vannmaling til å pynta med. No håpar me at is-kunsten vår får stå lenge (altså at kulda varer).

Helsing 1.-2. klasse ved Sælevik skule

v/Elisabeth Kjærland og Heidi H. Berg

Foto: Sælevik skule
Foto: Sælevik skule

Fitjarrussen med snill og velregissert r…

23.03.2018 Kjetil Rydland

± Anna Thorland og Fitjarrrussen er snart klare for russetida. Foto: Kjetil Rydland. Fitjarrussen med snill og velregissert revy Revyen til Fitjarrussen trekte fullt hus i Kultursalen torsdag kveld, og dei frammøtte hadde...

Les meir ...

Karatefolket feira med kake

22.03.2018 Kjetil Rydland

NM-vinnar Victoria M. Maraas sprettar NM-kaka. Foto: Privat. Karatefolket feira med kake På torsdagens trening fekk karateklubben i Øvrebygda besøk av ordførar Wenche Tislevoll, som var med og feira NM-gullet til Victoria M. Maraas.

Les meir ...

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet…

22.03.2018 Jonas

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet Hordfast AS Formannskapet i Fitjar vedtok i går å kjøpe aksjar selskapet som skal jobbe for raskast mogleg realisering av Hordfast.

Les meir ...
annonse
annonse

TellTursesongen opnar palmesøndag

22.03.2018 Kjetil Rydland

Handfjellssåto kom med på TellTur-programmet i fjor. Foto: FP-arkiv/KR. TellTur-sesongen opnar palmesøndag Tellturkodane for årets sesong er på plass på dei ulike turmåla i Stord og Fitjar, og sesongen opnar søndag 25. mars.

Les meir ...

Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen

22.03.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme, nummer tre frå venstre, er leiar i Hordaland Bygdekvinnelag. Foto: FP-arkiv/KR. Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen Hordaland Bygdekvinnelag hadde årsmøte på Stord helga 17--18. mars. Her vedtok dei ein resolusjon om den...

Les meir ...

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...
annonse

Gudstenester i påska

23.03.2018 Kjetil Rydland

 Fitjar kyrkje i påskesol i fjor. Foto: FP-arkiv/KR.  Gudstenester i påska Sjå oversikt over gudstenestene i påska nedanfor.

Les meir ...