Sundag 24. Juni 2018


Is-kunst ved Sælevik skule

Fredag sist veke laga 1.-2. klasse ved Sælevik skule kunst av is.

Me  fylte opp juice- og mjølkekartongar, koppar og kar med vatn, og sette det ut i kulda. Elevane tykte det var spanande å sjå korleis vatnet hadde endra seg til store isblokker over natta. Det var litt arbeid å få isblokkene ut av kartongane, men med hjelp gjekk det greit. Me blanda snø og vatn til ei fin sørpe. Dette var ”sementen” som skulle helda isblokkene saman, og så var det berre å setja i gong med å byggja.

Elevane storkosa seg. Ein gut meinte dette var den kjekkaste dagen han hadde hatt på skulen!

Det vart bygd både hus med svømmebasseng, og eit is-slott.

Til slutt brukte me vannmaling til å pynta med. No håpar me at is-kunsten vår får stå lenge (altså at kulda varer).

Helsing 1.-2. klasse ved Sælevik skule

v/Elisabeth Kjærland og Heidi H. Berg

Foto: Sælevik skule
Foto: Sælevik skule

Samferdselsminister Solvik-Olsen til Fit…

22.06.2018 Kjetil Rydland

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er venta til Sveiseneset torsdag i neste veke. Foto: Samferdselsdepartementet. Samferdselsminister Solvik-Olsen til Fitjar Mek. Fitjar Mekaniske Verksted får besøk av samferdselsminister Ketil Solvik Olsen før han avsluttar ei...

Les meir ...

Hatlevikbasaren

22.06.2018 Kjetil Rydland

Mykje folk og god stemning på Hatlevikbasaren. Foto: FP-arkiv/HCH.  Hatlevikbasaren Søndag 7. juli er det igjen klart for den tradisjonsrike Hatlevikbasaren.

Les meir ...

Høyr NM-programmet til Fitjar Skulekorps…

22.06.2018 Kjetil Rydland

Fitjar Skulekorps i toppform til NM  Høyr NM-programmet til Fitjar Skulekorps! Fitjar Skulekorps inviterer til før-NM-konsert i Fitjar kultur- og idrettsbygg onsdag i neste veke. 

Les meir ...
annonse
annonse

A-laget slo Halsnøy / Trio 2!

21.06.2018 Kjetil Rydland

Daniel Skarpnes blei dagens mann i kampen mot Halsnøy / Trio 2 med to scoringar. Foto: FP-arkiv/KR. A-laget slo Halsnøy / Trio 2! Torsdag kveld sikra A-laget til Fitjar seg tre viktige...

Les meir ...

- Ikkje snakk ned kommunen vår!

21.06.2018 Harald Johan Sandvik

– Ikkje snakk ned kommunen vår! Rådmann Olaug Haugen og økonomisjef Trond Salmo informerer, Foto: Harald Johan Sandvik Snakk ikkje ned kommunen og den økonomisk situasjonen! Det var bodskapet frå kommunestyret i...

Les meir ...

Betelskipet tilbake til Fitjar

21.06.2018 Håkon C

Betelskipet tilbake til Fitjar   Betelskipet «Elieser 6» kjem tilbake til Fitjar på fredag, legg til ved Meierikaien og har kveldsmøte om bord.

Les meir ...
annonse

Lunsjkonsertar i kyrkja

22.06.2018 Kjetil Rydland

Fitjar kyrkje med nytt orgel. Foto: Jan Overweg Lunsjkonsertar i kyrkja Kantor Jan Overweg byr på tre lunskonsertar i kyrkja i sommar, den første i morgon, laurdag.

Les meir ...
annonse