Onsdag 17. Januar 2018


Klar for haustmørket

Alle 1.-klassingane ved Rimbareid skule fekk utdelt refleksvestar i dag, og elevane ynskjer å sei  tusen takk til dei som har kjøpt vestane til dei.

29 boblande 1. klassingar samlar seg inne i fellesrommet deira på Rimbareid skule. Det tek ei stund før alle er på plass. Jakkar skal hengast opp, tårer skal tørkast, og nokon må på do. Så er alle klar til å høyra på lærar Ingvild Brekke Myhre. "Kvifor er det viktig med refleksvest?", spør ho. Mange hender i veret. "Fordi dei skal sjå bilane". Eller omvendt; fordi  bilane skal sjå oss, vert dei eing om. " Lyser vestane av seg sjølv?"  Nei, når det er heilt mørkt vises dei ikkje , men når nokon lyser på dei då lyser dei. "Kven er det som er ute på vegen og som har lys, då?" spør Ingvild?. "Månen".  Ja, men han er ikkje på vegen. "Bilane har lys." "Syklane har lys".  "Og motorsyklane har lys". Ungane kan dette, og det er godt, for om ei stund vert det heilt mørkt om morgonen når 1. klassingane og dei andre elevane skal på skulen. "Og så er det viktig at verken bilar eller syklar køyrer på oss, og når dei har lys så ser me dei, og når me har refleksvest så ser dei oss", fortset læraren.  "Men me må likevel passa oss for bilane", minner Ingvild om. "Og så må de hugsa å bruka refleksvestane, når de skal på tur om kvelden, når de skal på idrettsskulen, når de skal på besøk eller i selskap, når de skal stå å venta på drosjen om morgonen og dei som går må sjølvsagt hugsa å ha vesten på seg".

Vestane til 1. klassingane på Rimbareid skule er sponsa av Vest elektro og Novo snikkeri. Elevane vil gjerne takka dei og har laga flotte refleksbilete som dei skal gje til dei to lokal bedriftene som takk. "Tusen takk for refleksvestane" står det, og så har dei teikna bilete av ungar med refleksvestar.

Så skjer den høgtidelege overrekkinga, der dei i tillegg til å få vestane får god trening i å ta imot og å uttrykka takk. Etterpå står 29 stolte 1. klassingar der med flotte gule vestar som lyser i mørket når nokon lyser på dei. Kanskje dei må testast allereie i kveld...?

Elevane boblar vidare. "Det er tid for å synge nå....hode, kne og tå. Mage, lår og  rompa går..det er tid for å hoppe nå...det er tid for å hoppe dagen lang, nå er vi igang....." høyrer  me 29 glade, lysande gule, 1. klassingar synga medan me går.

Refleksvestane virkar godt!
Refleksvestane virkar godt!

Kje til Fitjar for å gjera seg feite

15.01.2018 Kjetil Rydland

Kje er initiativrike dyr, som straks gjekk i gang med å gjera seg kjende i den nye heimen sin. Foto: Kjetil Rydland. Kje til Fitjar for å gjera seg feite  For nokre dagar sidan...

Les meir ...

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholm…

15.01.2018 Jonas Sætre

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholmen innan fristen Sjølv om leigeforholdet med Fitjar kommune gjekk ut ved nyttår har dei frivillige endå ikkje rydda ut av den kulturhistoriske eigedomen.

Les meir ...

Fitjar kino klar for premiere!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Den nye maskinen er på det nærmaste klar til å visa film i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Kjetil Rydland.  Fitjar kino klar for premiere! Ole Bergesen ved Fitjar kultur- og idrettsbygg fortel...

Les meir ...
annonse
annonse

Badesesongen i full gang

14.01.2018 Kjetil Rydland

Ikkje akkurat Syden, men Leander Træet slappar av i bassenget. Foto: Kjetil Rydland.  Badesesongen i full gang Bassenget på Rimbareid skule er ope for ålmenta kvar måndag, bortsett frå i skuleferiane. 

Les meir ...

Zumbafeberen herjar igjen!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Spreke damer på zumbamaraton i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Trude Strand. Zumbafeberen herjar igjen! I dag har over 30 spreke damer gjennomført ein tre timars zumbamaraton, den første i på Fitjar...

Les meir ...

Vipe på Fitjar i dag!

13.01.2018 Kjetil Rydland

Vipa er ein flott fugl. Foto: FP-arkiv/KR.  Vipe på Fitjar i dag! I dag fekk Fitjarposten årets første melding om at det er observert vipe på Fitjar.

Les meir ...
annonse

Bankbygget mot ei ny blomstringstid

17.01.2018 Kjetil Rydland

Bygget som Sparebanken Vest flytta ut frå i 2016 ligg fint til midt i Fitjar sentrum. Foto: FP-arkiv/HCH.  Bankbygget mot ei ny blomstringstid Bankbygget i sentrum, som Sparebanken Vest flytta frå i...

Les meir ...