Laurdag 21. April 2018


Levande skog med stor verdi

5a og 5b på Rimbareid skule hadde ei flott framføring av syngespelet Den levande skogen for foreldre, søsken og besteforeldre torsdag kveld.

Etter over eit halvt års venting, og nesten like lang øving stod 37 spende 5. klassingar i garderoben for å bli sminka og få på kostyme. Salen vart fylte opp med nesten like spende foreldre, søsken, ein god del besteforeldre og ein roleg rektor, som nok visste at dette kom til å gå bra. To grantre (Henrik V. Ivarsøy og Kine Malene Sørfonn) selde billettar. Inntekta går til klassekassen.

Då teppet vart teke til sides vart me møtt av ein levande skog, som kunne både syngja, dansa og le. Me fekk møta harepusane Harald og Sonja som bur i skogen, det gamle bestemortreet, den gamle stubben og alle grantrea. Mykje god lærdom om skogen og dens verdi vart formidla gjennom replikkar og songar. Alle hadde ulike roller, anten som grantre i skogskoret, som song med stor innleving, eller som dyr eller menneske. For det kom og menneske til skogen. Ein familie samansett av to ungar som var svært så glad i naturen til foreldra Birger(Johannes Myhre) og Borghild (Åse Underhaug) si store fortviling. Det var mange morsomme replikkar og titt og ofta runga latteren i salen.

Den finaste songen, det er fuglesongen, song dei. Men jammen er det flott å høyra 5. klassingar syngja og. Eit flott skogskor med samstemd song og ikkje mindre enn 17 solistar. Det var spesielt gledeleg at mange gutar var frampå og song åleine, bl. a.  haren Harald spela av Sander H. Tverborgvik som hadde ei kraftig og god stemma og stubben Ola L. Fitjar som song svært klart og flott.

Det dukka og opp mange skuespelartalent, og me merka oss særskilt haren og byfrøkna som svært truverdige i sine roller, og så den flotte skogsarbeidaren (Marius A. Skår) som kom inn på scenen til slutt.

Kvar ein liten busk har stor verdi, song dei i velkomstsongen, som og vart nytta som ekstranummer etter ståande applaus. Og det same kan ein seia om desse flotte 5. klassingane, små eller store, dei har stor verdi. Og me unner dei så vel å få stå i glansen av positiv merksemd, ei god lønn for mykje øving og terping.

På gangen og i garderoben etter endt framsyning var det ein setning som gjekk igjen og igjen: Dåke va så flinke!

Fredag føremiddag vert det framsyning på skulen for 1.-4. klasse.

Ståande applaus til 5. klasse og lærarane deira Reidun Dyrøy og Gunn Evy Nilsen Haaland og dei andre som hjalp til med førestellinga.
Ståande applaus til 5. klasse og lærarane deira Reidun Dyrøy og Gunn Evy Nilsen Haaland og dei andre som hjalp til med førestellinga.
 

Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!

19.04.2018 Kjetil Rydland

  Gabriel Nedal Kvamen ser ut til å finna seg til rette på ryggen til mor, Solrun Irene Kvamen. Foto: Kjetil Rydland.   Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!  I dag møttest...

Les meir ...

Carfix med utleigebil til kundane

19.04.2018 Kjetil Rydland

Så fin er den nye Renault Zoe elbilen til Carfix. Foto: Kjetil Rydland.  Carfix med utleigebil til kundane Carfix på Fitjar kan skilta med ein splitter ny elbil som kundane kan låna...

Les meir ...

Fjord1 med ny nettside

19.04.2018 Kjetil Rydland

MF "Vågsøy" går i sambandet Sandvikvåg-Husavik. Foto: FP-arkiv/KR.  Fjord1 med ny nettside Ferjeselskapet Fjord1 lanserer ny nettside med eit heilt nytt visuelt inntrykk. 

Les meir ...
annonse

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestival…

19.04.2018 Harald Johan Sandvik

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestivalen Styreleiar Inger Elin Helland orienterte formannskapet i Fitjar om den niande utgåva av Fitjarfestivalen.

Les meir ...

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass

18.04.2018 Harald Johan Sandvik

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass Olaug Haugen er ny rådmann i Fitjar. Foto: Harald Johan Sandvik Påtroppande rådmann Olaug Haugen var med på sitt første politiske møte i Fitjar...

Les meir ...

Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestr…

18.04.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme og bygdekvinnene har mange jern i elden. Foto: FP-arkiv/KR.  Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestreif  Bli med på bygdekvinnestreif i Omvikdalen 28. april, oppmodar Bjørg Strømme i ei pressemelding.

Les meir ...
annonse

Første vigsla for ordføraren

20.04.2018 Kjetil Rydland

Ordførar Wenche Tislevoll med brurparet Malene Løklingholm Leivestad og Morten Bauge Torland. Foto: Kjetil Rydland.   Første vigsla for ordføraren Fredag fekk ordførar Wenche Tislevoll sin elddåp då ho vigde Morten Bauge Torland (31)...

Les meir ...
annonse