Onsdag 17. Januar 2018


Flott musikkframføring

Onsdag kveld hadde 10.-klassingane ved Rimbareid framføring av musikkprosjekta dei har jobba med sidan nyttår, med hjelp av lærarar på skulen og musikkstudentar frå HSH. Fitjarposten var til stades på generalprøva.

Klasse 10B hadde teke føre seg songar frå ulike ti-år, frå 50-talet og fram til i dag, medan 10A hadde laga ein musikal om ungdomskultur. Spennande begge delar.

I den første avdeinga vart det  framført songar som «That`s alright mama», «Satisfaction», «Mamma Mia», Summertime Sadness» og «Run the world». Til avslutningssong framførte alle Ylvis sin megahit på nettet: «The fox», der musikkstudentane frå Høgskulen spelte og 10.-klasseelevar dansa.

Fitjarposten var til stades på generalprøva, og etter det me kunne sjå hadde foreldre som skulle sjå framsyninga om kvelden mykje å gle seg til. Gamle og nye talent synte at det slett ikkje er fare for at musikklivet i Fitjar skal døy ut med det første.

Rapportane etter kveldsframsyningane er òg strålande. Fullt amfi i nyeskulen og mykje vellæte over det som vart servert.

Studentane som var med går på faglærarlinja på HSH, og dei deltok på fleire nummer.

Kje til Fitjar for å gjera seg feite

15.01.2018 Kjetil Rydland

Kje er initiativrike dyr, som straks gjekk i gang med å gjera seg kjende i den nye heimen sin. Foto: Kjetil Rydland. Kje til Fitjar for å gjera seg feite  For nokre dagar sidan...

Les meir ...

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholm…

15.01.2018 Jonas Sætre

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholmen innan fristen Sjølv om leigeforholdet med Fitjar kommune gjekk ut ved nyttår har dei frivillige endå ikkje rydda ut av den kulturhistoriske eigedomen.

Les meir ...

Fitjar kino klar for premiere!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Den nye maskinen er på det nærmaste klar til å visa film i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Kjetil Rydland.  Fitjar kino klar for premiere! Ole Bergesen ved Fitjar kultur- og idrettsbygg fortel...

Les meir ...
annonse
annonse

Badesesongen i full gang

14.01.2018 Kjetil Rydland

Ikkje akkurat Syden, men Leander Træet slappar av i bassenget. Foto: Kjetil Rydland.  Badesesongen i full gang Bassenget på Rimbareid skule er ope for ålmenta kvar måndag, bortsett frå i skuleferiane. 

Les meir ...

Zumbafeberen herjar igjen!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Spreke damer på zumbamaraton i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Trude Strand. Zumbafeberen herjar igjen! I dag har over 30 spreke damer gjennomført ein tre timars zumbamaraton, den første i på Fitjar...

Les meir ...

Vipe på Fitjar i dag!

13.01.2018 Kjetil Rydland

Vipa er ein flott fugl. Foto: FP-arkiv/KR.  Vipe på Fitjar i dag! I dag fekk Fitjarposten årets første melding om at det er observert vipe på Fitjar.

Les meir ...
annonse

Bankbygget mot ei ny blomstringstid

17.01.2018 Kjetil Rydland

Bygget som Sparebanken Vest flytta ut frå i 2016 ligg fint til midt i Fitjar sentrum. Foto: FP-arkiv/HCH.  Bankbygget mot ei ny blomstringstid Bankbygget i sentrum, som Sparebanken Vest flytta frå i...

Les meir ...