Laurdag 24. Mars 2018


Flott musikkframføring

Onsdag kveld hadde 10.-klassingane ved Rimbareid framføring av musikkprosjekta dei har jobba med sidan nyttår, med hjelp av lærarar på skulen og musikkstudentar frå HSH. Fitjarposten var til stades på generalprøva.

Klasse 10B hadde teke føre seg songar frå ulike ti-år, frå 50-talet og fram til i dag, medan 10A hadde laga ein musikal om ungdomskultur. Spennande begge delar.

I den første avdeinga vart det  framført songar som «That`s alright mama», «Satisfaction», «Mamma Mia», Summertime Sadness» og «Run the world». Til avslutningssong framførte alle Ylvis sin megahit på nettet: «The fox», der musikkstudentane frå Høgskulen spelte og 10.-klasseelevar dansa.

Fitjarposten var til stades på generalprøva, og etter det me kunne sjå hadde foreldre som skulle sjå framsyninga om kvelden mykje å gle seg til. Gamle og nye talent synte at det slett ikkje er fare for at musikklivet i Fitjar skal døy ut med det første.

Rapportane etter kveldsframsyningane er òg strålande. Fullt amfi i nyeskulen og mykje vellæte over det som vart servert.

Studentane som var med går på faglærarlinja på HSH, og dei deltok på fleire nummer.

Fitjarrussen med snill og velregissert r…

23.03.2018 Kjetil Rydland

± Anna Thorland og Fitjarrrussen er snart klare for russetida. Foto: Kjetil Rydland. Fitjarrussen med snill og velregissert revy Revyen til Fitjarrussen trekte fullt hus i Kultursalen torsdag kveld, og dei frammøtte hadde...

Les meir ...

Karatefolket feira med kake

22.03.2018 Kjetil Rydland

NM-vinnar Victoria M. Maraas sprettar NM-kaka. Foto: Privat. Karatefolket feira med kake På torsdagens trening fekk karateklubben i Øvrebygda besøk av ordførar Wenche Tislevoll, som var med og feira NM-gullet til Victoria M. Maraas.

Les meir ...

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet…

22.03.2018 Jonas

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet Hordfast AS Formannskapet i Fitjar vedtok i går å kjøpe aksjar selskapet som skal jobbe for raskast mogleg realisering av Hordfast.

Les meir ...
annonse
annonse

TellTursesongen opnar palmesøndag

22.03.2018 Kjetil Rydland

Handfjellssåto kom med på TellTur-programmet i fjor. Foto: FP-arkiv/KR. TellTur-sesongen opnar palmesøndag Tellturkodane for årets sesong er på plass på dei ulike turmåla i Stord og Fitjar, og sesongen opnar søndag 25. mars.

Les meir ...

Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen

22.03.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme, nummer tre frå venstre, er leiar i Hordaland Bygdekvinnelag. Foto: FP-arkiv/KR. Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen Hordaland Bygdekvinnelag hadde årsmøte på Stord helga 17--18. mars. Her vedtok dei ein resolusjon om den...

Les meir ...

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...
annonse

Gudstenester i påska

23.03.2018 Kjetil Rydland

 Fitjar kyrkje i påskesol i fjor. Foto: FP-arkiv/KR.  Gudstenester i påska Sjå oversikt over gudstenestene i påska nedanfor.

Les meir ...