Fredag 20. April 2018


Utbygging på Sveiseneset

FMV planlegg modernisering og utviding av anlegget.

I kommunestyremøtet onsdag var direktør Hugo Strand og Nils Andreas Brekke til stades for å presentera utbyggingsplanen til Fitjar Mekaniske Verksted AS.

I løpet av dei næraste åra er det viktig for verftet å fornya infrastrukturen. Anlegget er godt brukt og ein treng meir plass og løftekapasitet. Det skal utvidast mot vest, og det mest spanande punktet er planane om ny sjøhall. Den vil ruva i terrenget med sine 50 x 50 x 100 m.

Hallen er viktig for å kunna betra arbeidstilhøva, HMS, produktiviteten og å gjera verftet meir attraktivt for kundane. Det er viktig for FMV å vera ein god nabo, og med ein ny hall vil både støynivået og risiko ved malararbeid verta sterkt redusert. Hallen vil i alle tilfelle liggja nokre år fram i tid på grunn av den store investeringa.

Hugo Strand understreka at dei har ein dyktig arbeidsstokk, gode eigarar og god tru på framtida, sjølv om dei arbeider i ein pressa marknad og med eit krevjande kostnadsnivå. Verksemda er viktig i Fitjar sin arbeidsmarknad, og verftet håpar på størst mogeleg velvilje frå politikarar, naboar og bygdefolk i prosessen vidare.

Byggenummer 36, ”Harvest”, er under slep no, og er venta til kai i løpet av helga. Det er ein kombinert snurpar og trålar som skal leverast i månadsskiftet mai/ juni. I hallen er skroget til ein ny oppdrettsbåt under bygging. Den skal leverast i mai.

Sist mandag signerte dei kontrakt på ein tilsvarande for levering i oktober. Dermed har HMV ordrehorisont til oktober. Ved kaien ligg ”Vendla II”, gamle ”Vendla”, til reparasjon. Der ligg også ein lekter frå oppdrettsnæringa som skal få montert ny kran. Slike jobbar kallar dei for service-oppdrag.

Fjord1 med ny nettside

19.04.2018 Kjetil Rydland

MF "Vågsøy" går i sambandet Sandvikvåg-Husavik. Foto: FP-arkiv/KR.  Fjord1 med ny nettside Ferjeselskapet Fjord1 lanserer ny nettside med eit heilt nytt visuelt inntrykk. 

Les meir ...

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestival…

19.04.2018 Harald Johan Sandvik

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestivalen Styreleiar Inger Elin Helland orienterte formannskapet i Fitjar om den niande utgåva av Fitjarfestivalen.

Les meir ...

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass

18.04.2018 Harald Johan Sandvik

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass Olaug Haugen er ny rådmann i Fitjar. Foto: Harald Johan Sandvik Påtroppande rådmann Olaug Haugen var med på sitt første politiske møte i Fitjar...

Les meir ...
annonse

Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestr…

18.04.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme og bygdekvinnene har mange jern i elden. Foto: FP-arkiv/KR.  Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestreif  Bli med på bygdekvinnestreif i Omvikdalen 28. april, oppmodar Bjørg Strømme i ei pressemelding.

Les meir ...

Jenter med vinnarvilje!

17.04.2018 Kjetil Rydland

Lagkaptein Marion Træet og Siren Vik hadde god kontroll på midtbanen. Foto: Kjetil Rydland.  Jenter med vinnarvilje! I det sure regnet tysdag kveld var det Fitjar-jentene som viste både mest vilje og...

Les meir ...

Kjem du på Strandabasaren komande laurda…

17.04.2018 Kjetil Rydland

Fullt hus i Stranda bedehus på ein tidlegare Strandabasar. Foto: FP-arkiv/HCH.  Kjem du på Strandabasaren komande laurdag? Laurdag 21. april kl. 16.00 er det klart for ny basar i Stranda bedehus, og...

Les meir ...
annonse

Carfix med utleigebil til kundane

19.04.2018 Kjetil Rydland

Så fin er den nye Renault Zoe elbilen til Carfix. Foto: Kjetil Rydland.  Carfix med utleigebil til kundane Carfix på Fitjar kan skilta med ein splitter ny elbil som kundane kan låna...

Les meir ...
annonse