Laurdag 21. April 2018


Kva vert det endelege namnet på vegen frå Synningjo til vegkryss på Rydland?

Dette  er eitt av mange spørsmål som innbyggjarane i Fitjar ventar svar på og som er omtala i sakspapira til komande formannskapsmøte 11. februar. 

Sak 15/2014 gjeld  framlegg til vedtak om vegnamn, områdenamn og adressering. Rådmannen rår til at det blir vedteke og vidaresendt til Sentralt Stedsnavnregister (SSR) til endeleg godkjenning, etter avgjerd i kommunestyremøte 19. februar. Den valde namnenemnda kom med sitt framlegg 2013 og formannskapet la adresseringsdokumentet ut til offentleg ettersyn. Høyringsfristen vart sett til 15. november. I sakspapira står det at det kom 14 innspel. Desse har blitt granska og er kommenterte. Nokre innspel ser ut til å bli tekne omsyn til, medan andre ikkje let seg etterkome.

I innspel for vegen frå Synningjo til vegkryss på Rydland står det at Hellandsvegen er eit høveleg namn som har blitt brukt i alle år. Framlegget om Øvrabygdo har fått ein del protestar. No ser det ut som namnet kan bli Hellandsvegen. Dette trur me øvrebygdarane vil setje pris på.

Du kan lese heile saksdokumentet på denne adressa:           

http://www.fitjar.kommune.no/politikk/innkallingreferat/formannsskapet/

Carfix med utleigebil til kundane

19.04.2018 Kjetil Rydland

Så fin er den nye Renault Zoe elbilen til Carfix. Foto: Kjetil Rydland.  Carfix med utleigebil til kundane Carfix på Fitjar kan skilta med ein splitter ny elbil som kundane kan låna...

Les meir ...

Fjord1 med ny nettside

19.04.2018 Kjetil Rydland

MF "Vågsøy" går i sambandet Sandvikvåg-Husavik. Foto: FP-arkiv/KR.  Fjord1 med ny nettside Ferjeselskapet Fjord1 lanserer ny nettside med eit heilt nytt visuelt inntrykk. 

Les meir ...

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestival…

19.04.2018 Harald Johan Sandvik

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestivalen Styreleiar Inger Elin Helland orienterte formannskapet i Fitjar om den niande utgåva av Fitjarfestivalen.

Les meir ...
annonse

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass

18.04.2018 Harald Johan Sandvik

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass Olaug Haugen er ny rådmann i Fitjar. Foto: Harald Johan Sandvik Påtroppande rådmann Olaug Haugen var med på sitt første politiske møte i Fitjar...

Les meir ...

Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestr…

18.04.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme og bygdekvinnene har mange jern i elden. Foto: FP-arkiv/KR.  Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestreif  Bli med på bygdekvinnestreif i Omvikdalen 28. april, oppmodar Bjørg Strømme i ei pressemelding.

Les meir ...

Jenter med vinnarvilje!

17.04.2018 Kjetil Rydland

Lagkaptein Marion Træet og Siren Vik hadde god kontroll på midtbanen. Foto: Kjetil Rydland.  Jenter med vinnarvilje! I det sure regnet tysdag kveld var det Fitjar-jentene som viste både mest vilje og...

Les meir ...
annonse

Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!

19.04.2018 Kjetil Rydland

  Gabriel Nedal Kvamen ser ut til å finna seg til rette på ryggen til mor, Solrun Irene Kvamen. Foto: Kjetil Rydland.   Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!  I dag møttest...

Les meir ...
annonse