Best i verden

Det Norske Kokkelandslaget, med Geir Skeie fra Fitjar på laget, er best i verden. Torsdag vant de den prestisjetunge Culinary World cup i Luxembourg for første gang i historien.

Med 499 av 500 poeng ble det gull til Det Norske Kokkelandslaget. Sverige fikk sølv og Singapore bronse. 25 nasjoner deltok i konkurransen.

Det er første gang 26 åringen fra Fitjar går til topps i en konkurranse med landslaget.

- Stemningen står i taket. Dette er en stor fjær i hatten for alle sammen. Særlig siden vi slo de regjerende verdensmestrene og OL-mestrene fra Sverige, forklarer Skeie til BA.no.

- Det var helt fantastisk. Det er første gangen Norge har vunnet en konkurranse som dette her. Det har aldri skjedd i historien og vi har holdt på dette i mange år. Vi kom fra en niendeplass i OL for to år siden og nå vant vi hele konkurransen, jubler manager Sven Erik Renaa til VG Nett.

Menyen

Lettrøkt torsk og kongekrabbe
Lettrøkt norsk torsk med norsk kongekrabbe, torsk og grønnsaks-sauté, varm dill ”gele” med jordskokk, syltet gresskar, avokado og krabbe-saus.

Kombinasjon av Norsk lam fra Lofoten
Bryst, sadel og brissel pølse, med artiskokk og bønne-sauté, kålrot ravioli, potet og steinsopp “royal”, parmesan og sherry-saus.

Karamell og sjokolade kombinasjoner
Karamell- og sjokolade-krem. Sitrus-posjert pære, peanut-crumble, melkesjokolade-nugatine og “madelaine”.

Det Norske Kokkelandslaget er:
Sven Erik Renaa, Team manager, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Gunnar Hvarnes, Kaptein, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Henrik Orre, kokk, Flavours, Oslo
Geir Skeie, kokk, Palace Grill, Oslo
Kjartan Skjelde, Tango Bar og Kjøkken, Stavanger
Espen Vesterdal Larsen, konditor, Gastronomisk Institutt, Oslo
Sverre Sætre, konditor, SvereSætre AS, Oslo
Øyvind Vestrheim, kokk, Falcon Crest, Oslo
Andreas Myhrvold, commis, Fiske eksperten Reinhardsen, Kristiansand
Karl Erik Pallensen, commis, Charles & De, Sandnes
Even Ramsvik, Frilands, (Sunnmøre)/ Oslo