Måndag 23. Juli 2018


Best i verden

Det Norske Kokkelandslaget, med Geir Skeie fra Fitjar på laget, er best i verden. Torsdag vant de den prestisjetunge Culinary World cup i Luxembourg for første gang i historien.

Med 499 av 500 poeng ble det gull til Det Norske Kokkelandslaget. Sverige fikk sølv og Singapore bronse. 25 nasjoner deltok i konkurransen.

Det er første gang 26 åringen fra Fitjar går til topps i en konkurranse med landslaget.

- Stemningen står i taket. Dette er en stor fjær i hatten for alle sammen. Særlig siden vi slo de regjerende verdensmestrene og OL-mestrene fra Sverige, forklarer Skeie til BA.no.

- Det var helt fantastisk. Det er første gangen Norge har vunnet en konkurranse som dette her. Det har aldri skjedd i historien og vi har holdt på dette i mange år. Vi kom fra en niendeplass i OL for to år siden og nå vant vi hele konkurransen, jubler manager Sven Erik Renaa til VG Nett.

Menyen

Lettrøkt torsk og kongekrabbe
Lettrøkt norsk torsk med norsk kongekrabbe, torsk og grønnsaks-sauté, varm dill ”gele” med jordskokk, syltet gresskar, avokado og krabbe-saus.

Kombinasjon av Norsk lam fra Lofoten
Bryst, sadel og brissel pølse, med artiskokk og bønne-sauté, kålrot ravioli, potet og steinsopp “royal”, parmesan og sherry-saus.

Karamell og sjokolade kombinasjoner
Karamell- og sjokolade-krem. Sitrus-posjert pære, peanut-crumble, melkesjokolade-nugatine og “madelaine”.

Det Norske Kokkelandslaget er:
Sven Erik Renaa, Team manager, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Gunnar Hvarnes, Kaptein, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Henrik Orre, kokk, Flavours, Oslo
Geir Skeie, kokk, Palace Grill, Oslo
Kjartan Skjelde, Tango Bar og Kjøkken, Stavanger
Espen Vesterdal Larsen, konditor, Gastronomisk Institutt, Oslo
Sverre Sætre, konditor, SvereSætre AS, Oslo
Øyvind Vestrheim, kokk, Falcon Crest, Oslo
Andreas Myhrvold, commis, Fiske eksperten Reinhardsen, Kristiansand
Karl Erik Pallensen, commis, Charles & De, Sandnes
Even Ramsvik, Frilands, (Sunnmøre)/ Oslo

Køyrde 700 km for å kjøpa ny løpsbil!

20.07.2018 Kjetil Rydland

Bobla med 2,4 liters motor er på plass i bilparken på Rydland, og meir eller mindre klar til Landsfinalen i august. Foto: Kjetil Rydland. Køyrde 700 km for å kjøpa ny løpsbil Sist...

Les meir ...

Ny lunsjkonsert med kantor Overweg

20.07.2018 Kjetil Rydland

Kantor Jan Overweg ved det nye orgelet i Fitjar kyrkje. Foto: Kjetil Rydland.  Ny lunsjkonsert i kyrkja med kantor Overweg I morgon er det klart for ny lunsjkonsert i Fitjar kyrkje med kantor...

Les meir ...

Til topps i NM for islandshest

19.07.2018 Kjetil Rydland

Carolin Storebø og hingsten Arnviður heime i Vik med det synlege provet på siger i NM. Foto: Kjetil Rydland. Til topps i NM for islandshest Med hingsten Arnviður gjekk Carolin Storebø frå...

Les meir ...
annonse
annonse

Fitjarpoteter i butikkken i morgon!

19.07.2018 Kjetil Rydland

No kan Turid Fitjar forsyna kundane sine med tidlegpoteter frå Fitjargarden. Foto: Kjetil Rydland. Fitjarpoteter i butikken I dag begynte Turid Fitjar å ta opp poteter, og i morgon er det tidlegpoteter frå...

Les meir ...

Pengar til verna kulturminne

19.07.2018 Kjetil Rydland

Rydlandssago var det kulturminnet som fekk det største tilskotet denne gongen.  Pengar til verna kulturminne Kultursjef Bente Bjelland gler seg over at fem søknader om tilskot til verna kulturminne i Fitjar har...

Les meir ...

Geir Skeie opnar Pink Fish i Bergen

18.07.2018 Kjetil Rydland

Illustrasjonsfoto: Pink Fish.  Geir Skeie opnar Pink Fish i Bergen I morgen, 19. juli, opnar Geir Skeie og partnarane den første Pink Fish-restauranten i Bergen. Dette er den tredje restauranten i kjeda...

Les meir ...
annonse

Riggar for konsert med Ausekarane

20.07.2018 Kjetil Rydland

Marita Nysæther med Ivar Hovland og Asle Dahl frå Vest Lydservice. Foto: Kjetil Rydland.  Riggar for konsert med Ausekarane Fredag kveld er det hektisk akitivitet på Port Steingard i Kråko, der dei...

Les meir ...
annonse