Onsdag 18. Juli 2018


- Mange lokale godbitar

I Fitjarrevyen «Fitjar i vinden» vert det sjølvsagt innslag om vindmøllene, men det vert ikkje det einaste fitjarinnslaget. - Det skal bli mange andre lokale godsaker å gapskratte av, seier Ole Bergesen ei veke før premieren.

- Revyen i år er den 15. i rekkja, så i år skal me òg ha litt harselering om oss sjølve og Ronald Hareide. Elles skal det mellom anna handle om kommunesamanslåing, kyrkjelys, gatelys - og nokre lokale gjester i teltet skal me òg trekkje fram, røpar Bergesen.

Sjølvsagt vert òg Oskar-en med, og i år skal me vidare møte fitjarjenta Rannveig Matre Berrefjord, både verbalt og i song og dans.

Hans Morten Hansen er tilbake i revyen etter fire år. Han har hytte på vestsida av Tysnes og trivst i Fitjarrevyen. - Veldig hyggjelege folk å samarbeide med, og eg gler meg til ein sommar på Fitjar igjen, seier humoristen som mellom anna vil ta for seg tema som å bli 50, språk, einsemd på vegen og kortvokst mat.

I tillegg skal vi sjølvsagt og få møte vår meister i gode lokalparodiar, Terje Træet - og Morten Fredheim som imponerte med nydeleg song under gullfesten for Mariann Vestbøstad Marthinsen.

- Det vert i det heile flust av sketsjar, crazy-komikk, monologar og flott musikk, seier Ole, og legg til:

- Det er framleis mykje arbeid igjen, men me føler me er bra i rute. Så det er berre å hiva seg rundt å fa tak i billettar, før det heile brakar laus neste fredag!

Det er Fitjar Fjordhotell som står som arrangør av revyen, og hotelldirektør Ronald Hareide understrekar at på Fitjar kan ein få heile pakka med revy, mat og overnatting på ein og same plass.

Friluftsgudsteneste med dåp i Kråko

16.07.2018 Kjetil Rydland

Fríðleif Lydersen døyper vesle Jenny Myhre. Foto: Torbjørn Hovland. Friluftsgudsteneste med dåp i Kråko Godt over 150 soknebarn møtte opp til friluftsgudsteneste i godvêret på Port Steingard i Kråko i går.

Les meir ...

Vandring i elveleie

15.07.2018 Kjetil Rydland

Høvet til å vandra opp Eggjafossen kan me ikkje la gå frå oss.  Vandring i elveleie Den uvanleg fine sommaren med lite nedbør har opna bekkefar og elveleie for spanande opplevingar.

Les meir ...

Framande plantar invaderer Fitjar!

14.07.2018 Kjetil Rydland

Parkslirekne er ein av verstingane på svartelista, her ser me ein stor førekomst i Fitjar. Foto: Kjetil Rydland.  Framande plantar invaderer Fitjar! Heile 135 plantearter er svartelista i Noreg, og mange av...

Les meir ...
annonse
annonse

Geiter fanga på skjer!

14.07.2018 Kjetil Rydland

Desse fem geitene har nok eit kjedeleg ettermiddag i vente; her må dei nok stå til fjære sjø i ettermiddag. Foto: Fitjarposten-tipsar. Geiter fanga på skjer! På eit skjer ved Svelto i...

Les meir ...

Torstein med «Team Yaristan» til Mongoli…

13.07.2018 Kjetil Rydland

Torstein Søreide Skogedal og kameratane Ludvig Nielsen og Sven Hove ved avreisa frå Oslo i dag. Foto: Privat. Torstein med «Team Yaristan» til Mongolia! Saman med to kompisar sette Torstein Søreide Skogedal...

Les meir ...

Skittsak for Kulturhuset!

13.07.2018 Kjetil Rydland

Midt i foajeen til Fitjar kultur- og idrettsbygg hadde kyrne gjort ifrå seg i dag. Foto: Kjetil Rydland.  Skittsak for Kulturhuset! Fredag føremiddag kom kyr seg inn i Fitjar kultur- og idrettsbygg og...

Les meir ...
annonse

Vandring i elveleiet til Tveitaelvo

16.07.2018 Kjetil Rydland

Her starta elvevandringa, vel hundre meter nedanfor Botnavatnet. Foto: Magne Røed.  Vandring i elveleiet til Tveitaelvo Tveitaelvo er ei av dei mest vassrike elvane våre, og renn frå Botnavatnet forbi Dalshaugane og...

Les meir ...
annonse