Tirsdag 16. Januar 2018


Ryddeaksjonar høyrer med til årstida

Rundt omkring vert folk oppfordra til å rydde ute når det er vår. Bli med på Rydd ei strand-dagen, og få deg eit godt måltid på Engesund Visningssenter etterpå.

Lisa Instefjord Gilje skriv i ein e-post at Visningssenteret og Sunnhordland Padleklubb har hovudansvaret for årets strandryddedag, som går av stabelen laurdag 10. mai. Alle interesserte melder seg på innan 8. mai til Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den. eller tlf. 95189950. På sjølve ryddedagen er det frammøte i Grønavikjo kl 11.00, der ein lagar grupper som får tildelt kvar sitt strandområde. Båtskyss vert ordna for dei som ønskjer det, eller ein kan nytte eigen båt. Private båtar må ha ein ansvarleg person som kan korrespondere med rydde-koordinatoren via mobiltelefon. Kvar deltakar har ansvar for høveleg påkledning og flyteplagg/vest. Alle, både gamle og unge, og dei midt i mellom, kan vere med.
Strandryddedagen er eit miljøprosjektet i regi av Hald Norge reint med fokus på å rydde søppel langs kysten og auke kunnskapen om marin forsøpling, som er eit alvorleg miljøproblem. Den nasjonale ryddeaksjonen er i gang på fjerde året.
Klokka 14.00 er det gratis mat hos Engesund Visningssenter for alle som er med og ryddar, og borna får ei lita ekstra belønning. Her ser du kva som står på menyen:
•Lakseburger
•Fiskepinnar av laks og aure
•Grøn salat
•Potetsalat
•Potetbåtar
•Og gode dressingar av ulike slag ++
•Is til dessert sponsa av Spar Fitjar.


Arrangementet er truleg ferdig klokka 15.00.


Du kan lese meir om prosjektet på denne adressa: http://ryddenstrand.no/

Fitjar kino klar for premiere!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Den nye maskinen er på det nærmaste klar til å visa film i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Kjetil Rydland.  Fitjar kino klar for premiere! Ole Bergesen ved Fitjar kultur- og idrettsbygg fortel...

Les meir ...

Badesesongen i full gang

14.01.2018 Kjetil Rydland

Ikkje akkurat Syden, men Leander Træet slappar av i bassenget. Foto: Kjetil Rydland.  Badesesongen i full gang Bassenget på Rimbareid skule er ope for ålmenta kvar måndag, bortsett frå i skuleferiane. 

Les meir ...

Zumbafeberen herjar igjen!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Spreke damer på zumbamaraton i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Trude Strand. Zumbafeberen herjar igjen! I dag har over 30 spreke damer gjennomført ein tre timars zumbamaraton, den første i på Fitjar...

Les meir ...
annonse
annonse

Vipe på Fitjar i dag!

13.01.2018 Kjetil Rydland

Vipa er ein flott fugl. Foto: FP-arkiv/KR.  Vipe på Fitjar i dag! I dag fekk Fitjarposten årets første melding om at det er observert vipe på Fitjar.

Les meir ...

Handballjubel

13.01.2018 Kjetil Rydland

  Jentelaget til Fitjar jublar etter siger over Sotra Foldnes 2. Foto: Kjetil Rydland.  Handballjubel  Fitjar IL var vertskap for eit solid knippe handballag i dag, og dei som ikkje kom seg ut i det...

Les meir ...

Vassendgutane klare for årets storkonser…

12.01.2018 Jonas Sætre

Vassendgutane klare for årets storkonsert på Fitjar Førre gong Vassendgutane vitja Fitjar møtte heile 800 opp til konsert. Det svarar til over ein fjerdedel av alle innbyggjarane i kommunen.

Les meir ...
annonse