Laurdag 24. Mars 2018


Ryddeaksjonar høyrer med til årstida

Rundt omkring vert folk oppfordra til å rydde ute når det er vår. Bli med på Rydd ei strand-dagen, og få deg eit godt måltid på Engesund Visningssenter etterpå.

Lisa Instefjord Gilje skriv i ein e-post at Visningssenteret og Sunnhordland Padleklubb har hovudansvaret for årets strandryddedag, som går av stabelen laurdag 10. mai. Alle interesserte melder seg på innan 8. mai til Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den. eller tlf. 95189950. På sjølve ryddedagen er det frammøte i Grønavikjo kl 11.00, der ein lagar grupper som får tildelt kvar sitt strandområde. Båtskyss vert ordna for dei som ønskjer det, eller ein kan nytte eigen båt. Private båtar må ha ein ansvarleg person som kan korrespondere med rydde-koordinatoren via mobiltelefon. Kvar deltakar har ansvar for høveleg påkledning og flyteplagg/vest. Alle, både gamle og unge, og dei midt i mellom, kan vere med.
Strandryddedagen er eit miljøprosjektet i regi av Hald Norge reint med fokus på å rydde søppel langs kysten og auke kunnskapen om marin forsøpling, som er eit alvorleg miljøproblem. Den nasjonale ryddeaksjonen er i gang på fjerde året.
Klokka 14.00 er det gratis mat hos Engesund Visningssenter for alle som er med og ryddar, og borna får ei lita ekstra belønning. Her ser du kva som står på menyen:
•Lakseburger
•Fiskepinnar av laks og aure
•Grøn salat
•Potetsalat
•Potetbåtar
•Og gode dressingar av ulike slag ++
•Is til dessert sponsa av Spar Fitjar.


Arrangementet er truleg ferdig klokka 15.00.


Du kan lese meir om prosjektet på denne adressa: http://ryddenstrand.no/

Fitjarrussen med snill og velregissert r…

23.03.2018 Kjetil Rydland

± Anna Thorland og Fitjarrrussen er snart klare for russetida. Foto: Kjetil Rydland. Fitjarrussen med snill og velregissert revy Revyen til Fitjarrussen trekte fullt hus i Kultursalen torsdag kveld, og dei frammøtte hadde...

Les meir ...

Karatefolket feira med kake

22.03.2018 Kjetil Rydland

NM-vinnar Victoria M. Maraas sprettar NM-kaka. Foto: Privat. Karatefolket feira med kake På torsdagens trening fekk karateklubben i Øvrebygda besøk av ordførar Wenche Tislevoll, som var med og feira NM-gullet til Victoria M. Maraas.

Les meir ...

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet…

22.03.2018 Jonas

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet Hordfast AS Formannskapet i Fitjar vedtok i går å kjøpe aksjar selskapet som skal jobbe for raskast mogleg realisering av Hordfast.

Les meir ...
annonse
annonse

TellTursesongen opnar palmesøndag

22.03.2018 Kjetil Rydland

Handfjellssåto kom med på TellTur-programmet i fjor. Foto: FP-arkiv/KR. TellTur-sesongen opnar palmesøndag Tellturkodane for årets sesong er på plass på dei ulike turmåla i Stord og Fitjar, og sesongen opnar søndag 25. mars.

Les meir ...

Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen

22.03.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme, nummer tre frå venstre, er leiar i Hordaland Bygdekvinnelag. Foto: FP-arkiv/KR. Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen Hordaland Bygdekvinnelag hadde årsmøte på Stord helga 17--18. mars. Her vedtok dei ein resolusjon om den...

Les meir ...

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...
annonse

Gudstenester i påska

23.03.2018 Kjetil Rydland

 Fitjar kyrkje i påskesol i fjor. Foto: FP-arkiv/KR.  Gudstenester i påska Sjå oversikt over gudstenestene i påska nedanfor.

Les meir ...