Onsdag 17. Januar 2018


Fitjarbuar med Noregs sunnaste pålegg?

Det er Torstein Grimen og Jostein Prestbø i Fitjar Bær AS som står bak ideen. Eit produkt i skiver med gelekonsistens, laga av bær, proppfullt av antioksidantar og utan sukker. No vil dei ha fleire med på laget.

Dei to innovatørane fortel til fitjarposten.no at innovasjonsprosessen har halde på sidan 2011, og dei at hadde som mål å utvikla eit supersunt, velsmakande bærprodukt som ikkje lagde syltetøyflekkar. Dei laga ein prototyp av produktet, fekk stor hjelp av Gro Gjerde i Samarbeidsrådet for Sunnhordland, kom i kontakt med Innovasjon Norge som tente på produktet - og så byrja snøballen å rulle.

I det vidare arbeidet har så Fitjar Bær AS, i samarbeid med Gastronomisk Institutt, laga produktet ut i frå kriterium Fitjar Bær sette opp.

Her heiter det mellom anna at Fitjar Bær skal eige alle rettigheiter til oppskrifter etc. etter at produktutviklinga har funne stad, produktet skal innehalde minst 70 % bær, det skal vere om lag så tjukt som ei skive kvitost, skal klebe minimalt - og draumen er at opplevinga av å ete produktet skal vere så nær som mogeleg den ein får når ein puttar eit friskt bær i munnen.
Resultatet vart svært bra. Pålegget inneheld faktisk 78 % bær, og smaken er blitt så nær smaken av friske bær som ein kan tenkja seg.

Stønad frå Innovasjon Norge
Ved hjelp av stønad frå Innovasjon Norge har dei to fitjarbuane fått kreative designarar til å vidareutvikla presentasjonen av produktet, og forretningsidéen er spissa: Fitjar Bær AS skal levere det sunne pålegget til matboksen for skuleborn. Visjonen er å skape den mest innovative påleggskulturen i Noreg, og dei har tankar om å bli Noregs beste levarandør av sunt pålegg basert på frukt og bær.

Produktet skal nemleg vere tilgjengeleg over heile landet og dekke behovet for 1 av «5 om dagen».

Treng fleire med på laget

Produktet er klart, og det er heller ikkje økonomien som er den største utfordringa.

- Me har innsett at skal dette produktet lanserast over heile landet, er det trong for langt meir bær enn Fitjar Bær AS har tilgang på i dag. Så no ønskjer me fitjarbønder og andre som kan tenkja seg å produsere bær med på laget. Det treng ikkje vere bringebær. Me kan lage skiver, eller flak som me seier, av alle bærsortar, seier Jostein Prestbø og Torstein Grimen.

Nyleg presenterte dei produktet på ei samling på Fitjar Sjø og Camping i regi Hordaland Bær og Hagebrukslag som gjerne ser at det vert nye bærprodusentar i Hordaland.

Fin Fitjarreklame
No vonar Grimen og Prestbø at interesserte vil ta kontakt og blir med på noko som kan bli svært spennande, både for dei som vert med og for bygda.

For det er ingen tvil hos nokon av dei som kjenner til  dette prosjektet om at Fitjar vil bli sett på kartet om dette produktet kjem i produksjon.

Kje til Fitjar for å gjera seg feite

15.01.2018 Kjetil Rydland

Kje er initiativrike dyr, som straks gjekk i gang med å gjera seg kjende i den nye heimen sin. Foto: Kjetil Rydland. Kje til Fitjar for å gjera seg feite  For nokre dagar sidan...

Les meir ...

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholm…

15.01.2018 Jonas Sætre

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholmen innan fristen Sjølv om leigeforholdet med Fitjar kommune gjekk ut ved nyttår har dei frivillige endå ikkje rydda ut av den kulturhistoriske eigedomen.

Les meir ...

Fitjar kino klar for premiere!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Den nye maskinen er på det nærmaste klar til å visa film i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Kjetil Rydland.  Fitjar kino klar for premiere! Ole Bergesen ved Fitjar kultur- og idrettsbygg fortel...

Les meir ...
annonse
annonse

Badesesongen i full gang

14.01.2018 Kjetil Rydland

Ikkje akkurat Syden, men Leander Træet slappar av i bassenget. Foto: Kjetil Rydland.  Badesesongen i full gang Bassenget på Rimbareid skule er ope for ålmenta kvar måndag, bortsett frå i skuleferiane. 

Les meir ...

Zumbafeberen herjar igjen!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Spreke damer på zumbamaraton i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Trude Strand. Zumbafeberen herjar igjen! I dag har over 30 spreke damer gjennomført ein tre timars zumbamaraton, den første i på Fitjar...

Les meir ...

Vipe på Fitjar i dag!

13.01.2018 Kjetil Rydland

Vipa er ein flott fugl. Foto: FP-arkiv/KR.  Vipe på Fitjar i dag! I dag fekk Fitjarposten årets første melding om at det er observert vipe på Fitjar.

Les meir ...
annonse

Bankbygget mot ei ny blomstringstid

17.01.2018 Kjetil Rydland

Bygget som Sparebanken Vest flytta ut frå i 2016 ligg fint til midt i Fitjar sentrum. Foto: FP-arkiv/HCH.  Bankbygget mot ei ny blomstringstid Bankbygget i sentrum, som Sparebanken Vest flytta frå i...

Les meir ...