Laurdag 24. Mars 2018


Gras i plansiloen på Rydland

I dag kom endeleg bøndene på Rydland i gang med å fylla i den nye plansiloen.

Den nye plansiloen på Rydland har stått klar til bruk nokre dagar, og i dag kom endeleg bøndene i gang med å fylla gras i han. Dei har venta på ein finsnittar som dei leiger inn. Maskinen som dei kjøpte i fjor blei ingen suksess; den fungerte aldri skikkeleg, og måtte leverast tilbake til forhandlaren.

Men i dag kom endeleg ein tilreisande finsnittar, med sjåfør. Og den har vore i full sving på bakkane på Årbø i heile dag. Det ser ut til å vera ei krevjande doning å handtera, verre enn ein gammaldags forhaustar. Den har dei fleste av oss klart å bli venner med.

Tre traktorar med avlessarvogner har kjørt i skytteltrafikk mellom Årbø og den nye plansiloen. Dei kjører rett gjennom siloen medan vogna tømmer seg, inn i eine enden og ut igjen i den andre. Til å jamna og stappa graset bruker dei ikkje gutungar med høygaffel, men ein 8 tonn tung traktor.

Framleis ligg store vidder med nyslege gras klart til å bli samla opp av finsnittarern. Med godt og lagleg ver tar det nok ikkje så mange timane.

Fitjarrussen med snill og velregissert r…

23.03.2018 Kjetil Rydland

± Anna Thorland og Fitjarrrussen er snart klare for russetida. Foto: Kjetil Rydland. Fitjarrussen med snill og velregissert revy Revyen til Fitjarrussen trekte fullt hus i Kultursalen torsdag kveld, og dei frammøtte hadde...

Les meir ...

Karatefolket feira med kake

22.03.2018 Kjetil Rydland

NM-vinnar Victoria M. Maraas sprettar NM-kaka. Foto: Privat. Karatefolket feira med kake På torsdagens trening fekk karateklubben i Øvrebygda besøk av ordførar Wenche Tislevoll, som var med og feira NM-gullet til Victoria M. Maraas.

Les meir ...

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet…

22.03.2018 Jonas

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet Hordfast AS Formannskapet i Fitjar vedtok i går å kjøpe aksjar selskapet som skal jobbe for raskast mogleg realisering av Hordfast.

Les meir ...
annonse
annonse

TellTursesongen opnar palmesøndag

22.03.2018 Kjetil Rydland

Handfjellssåto kom med på TellTur-programmet i fjor. Foto: FP-arkiv/KR. TellTur-sesongen opnar palmesøndag Tellturkodane for årets sesong er på plass på dei ulike turmåla i Stord og Fitjar, og sesongen opnar søndag 25. mars.

Les meir ...

Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen

22.03.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme, nummer tre frå venstre, er leiar i Hordaland Bygdekvinnelag. Foto: FP-arkiv/KR. Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen Hordaland Bygdekvinnelag hadde årsmøte på Stord helga 17--18. mars. Her vedtok dei ein resolusjon om den...

Les meir ...

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...
annonse

Gudstenester i påska

23.03.2018 Kjetil Rydland

 Fitjar kyrkje i påskesol i fjor. Foto: FP-arkiv/KR.  Gudstenester i påska Sjå oversikt over gudstenestene i påska nedanfor.

Les meir ...