Laurdag 23. Juni 2018


Gras i plansiloen på Rydland

I dag kom endeleg bøndene på Rydland i gang med å fylla i den nye plansiloen.

Den nye plansiloen på Rydland har stått klar til bruk nokre dagar, og i dag kom endeleg bøndene i gang med å fylla gras i han. Dei har venta på ein finsnittar som dei leiger inn. Maskinen som dei kjøpte i fjor blei ingen suksess; den fungerte aldri skikkeleg, og måtte leverast tilbake til forhandlaren.

Men i dag kom endeleg ein tilreisande finsnittar, med sjåfør. Og den har vore i full sving på bakkane på Årbø i heile dag. Det ser ut til å vera ei krevjande doning å handtera, verre enn ein gammaldags forhaustar. Den har dei fleste av oss klart å bli venner med.

Tre traktorar med avlessarvogner har kjørt i skytteltrafikk mellom Årbø og den nye plansiloen. Dei kjører rett gjennom siloen medan vogna tømmer seg, inn i eine enden og ut igjen i den andre. Til å jamna og stappa graset bruker dei ikkje gutungar med høygaffel, men ein 8 tonn tung traktor.

Framleis ligg store vidder med nyslege gras klart til å bli samla opp av finsnittarern. Med godt og lagleg ver tar det nok ikkje så mange timane.

Hatlevikbasaren

22.06.2018 Kjetil Rydland

Mykje folk og god stemning på Hatlevikbasaren. Foto: FP-arkiv/HCH.  Hatlevikbasaren Søndag 7. juli er det igjen klart for den tradisjonsrike Hatlevikbasaren.

Les meir ...

Høyr NM-programmet til Fitjar Skulekorps…

22.06.2018 Kjetil Rydland

Fitjar Skulekorps i toppform til NM  Høyr NM-programmet til Fitjar Skulekorps! Fitjar Skulekorps inviterer til før-NM-konsert i Fitjar kultur- og idrettsbygg onsdag i neste veke. 

Les meir ...

A-laget slo Halsnøy / Trio 2!

21.06.2018 Kjetil Rydland

Daniel Skarpnes blei dagens mann i kampen mot Halsnøy / Trio 2 med to scoringar. Foto: FP-arkiv/KR. A-laget slo Halsnøy / Trio 2! Torsdag kveld sikra A-laget til Fitjar seg tre viktige...

Les meir ...
annonse
annonse

- Ikkje snakk ned kommunen vår!

21.06.2018 Harald Johan Sandvik

– Ikkje snakk ned kommunen vår! Rådmann Olaug Haugen og økonomisjef Trond Salmo informerer, Foto: Harald Johan Sandvik Snakk ikkje ned kommunen og den økonomisk situasjonen! Det var bodskapet frå kommunestyret i...

Les meir ...

Betelskipet tilbake til Fitjar

21.06.2018 Håkon C

Betelskipet tilbake til Fitjar   Betelskipet «Elieser 6» kjem tilbake til Fitjar på fredag, legg til ved Meierikaien og har kveldsmøte om bord.

Les meir ...

Fitjar har det dyraste byggesaksgebyret …

20.06.2018 Jonas Sætre

Fitjar har det dyraste byggesaksgebyret i Hordaland Medan Granvin kommune tek 4610 kroner i byggesaksgebyr, tek Fitjar komune heile 28.000 kroner for å gjere den same jobben.

Les meir ...
annonse

Samferdselsminister Solvik-Olsen til Fit…

22.06.2018 Kjetil Rydland

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er venta til Sveiseneset torsdag i neste veke. Foto: Samferdselsdepartementet. Samferdselsminister Solvik-Olsen til Fitjar Mek. Fitjar Mekaniske Verksted får besøk av samferdselsminister Ketil Solvik Olsen før han avsluttar ei...

Les meir ...
annonse