Tirsdag 16. Januar 2018


Gras i plansiloen på Rydland

I dag kom endeleg bøndene på Rydland i gang med å fylla i den nye plansiloen.

Den nye plansiloen på Rydland har stått klar til bruk nokre dagar, og i dag kom endeleg bøndene i gang med å fylla gras i han. Dei har venta på ein finsnittar som dei leiger inn. Maskinen som dei kjøpte i fjor blei ingen suksess; den fungerte aldri skikkeleg, og måtte leverast tilbake til forhandlaren.

Men i dag kom endeleg ein tilreisande finsnittar, med sjåfør. Og den har vore i full sving på bakkane på Årbø i heile dag. Det ser ut til å vera ei krevjande doning å handtera, verre enn ein gammaldags forhaustar. Den har dei fleste av oss klart å bli venner med.

Tre traktorar med avlessarvogner har kjørt i skytteltrafikk mellom Årbø og den nye plansiloen. Dei kjører rett gjennom siloen medan vogna tømmer seg, inn i eine enden og ut igjen i den andre. Til å jamna og stappa graset bruker dei ikkje gutungar med høygaffel, men ein 8 tonn tung traktor.

Framleis ligg store vidder med nyslege gras klart til å bli samla opp av finsnittarern. Med godt og lagleg ver tar det nok ikkje så mange timane.

Fitjar kino klar for premiere!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Den nye maskinen er på det nærmaste klar til å visa film i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Kjetil Rydland.  Fitjar kino klar for premiere! Ole Bergesen ved Fitjar kultur- og idrettsbygg fortel...

Les meir ...

Badesesongen i full gang

14.01.2018 Kjetil Rydland

Ikkje akkurat Syden, men Leander Træet slappar av i bassenget. Foto: Kjetil Rydland.  Badesesongen i full gang Bassenget på Rimbareid skule er ope for ålmenta kvar måndag, bortsett frå i skuleferiane. 

Les meir ...

Zumbafeberen herjar igjen!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Spreke damer på zumbamaraton i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Trude Strand. Zumbafeberen herjar igjen! I dag har over 30 spreke damer gjennomført ein tre timars zumbamaraton, den første i på Fitjar...

Les meir ...
annonse
annonse

Vipe på Fitjar i dag!

13.01.2018 Kjetil Rydland

Vipa er ein flott fugl. Foto: FP-arkiv/KR.  Vipe på Fitjar i dag! I dag fekk Fitjarposten årets første melding om at det er observert vipe på Fitjar.

Les meir ...

Handballjubel

13.01.2018 Kjetil Rydland

  Jentelaget til Fitjar jublar etter siger over Sotra Foldnes 2. Foto: Kjetil Rydland.  Handballjubel  Fitjar IL var vertskap for eit solid knippe handballag i dag, og dei som ikkje kom seg ut i det...

Les meir ...

Vassendgutane klare for årets storkonser…

12.01.2018 Jonas Sætre

Vassendgutane klare for årets storkonsert på Fitjar Førre gong Vassendgutane vitja Fitjar møtte heile 800 opp til konsert. Det svarar til over ein fjerdedel av alle innbyggjarane i kommunen.

Les meir ...
annonse