Torsdag 18. Januar 2018


Administrasjonsbygget i Koløyholmen rive i dag

Eit minne om ei svunnen tid er ikkje meir, etter at administrasjonsbygninga frå Isak Koløen si tid, vart riven og knust til pinneved i dag.

-I første omgang var det denne bygninga, og lagerskura ned mot sjøen, som skulle vekk. Dei andre husa vil bli ståande til reguleringsplanen for området ligg føre, opplyser Kjell Koløen til fitjarposten.no.

Han kan vidare fortelje at det i si tid var Ole Hovstad og Tørres Koløen, i tillegg til Isak Koløen, som bygde opp det etter kvart så kjende trelastfirmaet i Koløyholmen.
Ole og Tørres trekte seg ut etter kvart, mens Isak fortsette med trelastfirmaet "Isak Koløen AS".

I 1976/77 bygde firmaet nytt på Sjoareset, og hadde ei tid arbeid både der og i Koløyholmen. I 1992 opphørte Isak Koløen AS, og H-3 tok over trelastfirmaet på Sjoareset for ei stund, før J. Fjeldtvedt AS kjøpte av dei igjen.  Dei siste åra har firmaet ekspandert sterkt.

Bankbygget mot ei ny blomstringstid

17.01.2018 Kjetil Rydland

Bygget som Sparebanken Vest flytta ut frå i 2016 ligg fint til midt i Fitjar sentrum. Foto: FP-arkiv/HCH.  Bankbygget mot ei ny blomstringstid Bankbygget i sentrum, som Sparebanken Vest flytta frå i...

Les meir ...

Kje til Fitjar for å gjera seg feite

15.01.2018 Kjetil Rydland

Kje er initiativrike dyr, som straks gjekk i gang med å gjera seg kjende i den nye heimen sin. Foto: Kjetil Rydland. Kje til Fitjar for å gjera seg feite  For nokre dagar sidan...

Les meir ...

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholm…

15.01.2018 Jonas Sætre

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholmen innan fristen Sjølv om leigeforholdet med Fitjar kommune gjekk ut ved nyttår har dei frivillige endå ikkje rydda ut av den kulturhistoriske eigedomen.

Les meir ...
annonse
annonse

Fitjar kino klar for premiere!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Den nye maskinen er på det nærmaste klar til å visa film i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Kjetil Rydland.  Fitjar kino klar for premiere! Ole Bergesen ved Fitjar kultur- og idrettsbygg fortel...

Les meir ...

Badesesongen i full gang

14.01.2018 Kjetil Rydland

Ikkje akkurat Syden, men Leander Træet slappar av i bassenget. Foto: Kjetil Rydland.  Badesesongen i full gang Bassenget på Rimbareid skule er ope for ålmenta kvar måndag, bortsett frå i skuleferiane. 

Les meir ...

Zumbafeberen herjar igjen!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Spreke damer på zumbamaraton i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Trude Strand. Zumbafeberen herjar igjen! I dag har over 30 spreke damer gjennomført ein tre timars zumbamaraton, den første i på Fitjar...

Les meir ...
annonse