Laurdag 21. April 2018


Mange smakte Martin sin tapas

-Deilig! -Spennande!
Slik lød kommentarane då Martin Nysæther lokka med prøvesmaking på tapas hos Spar på Fitjar i dag.

To av dei som smakte var Bjørg Lise Vestbøstad og Alf Helge Westvik. Bjørg Lise er vel kjend med Tapas frå før, og let svært vel over det ho fekk smaka.
Alf Helge likeeins. -Mellom anna likar han svært godt focaccia-brødet, som han òg et mykje av i Nordsjøen.

Martin som no jobbar i "Universal Sodexho", eit av dei største cateringfirma i verda, fortel til Fitjarposten.no at Tapas oppstod på den måten at ein kokk ein gang i verda, la ei brødskive oppå eit vinglas, så det ikkje skulle koma floger i glaset. Så opplevde han at folk åt denne brødskiva, og kom då på at han kunne utvikla dette vidare ved å leggje spekekjøt på skiva. Slik utvikla det seg vidare med mange smårettar, som er spennande, men som ikkje nødvendigvis treng å passe saman.

Typiske Tapas-smårettar kan til dømes vere: Marinerte oliven, grillspyd med marinert svinekjøt, spanske kjøtbollar i pikant tomatsaus, bacondadlar, tortillas, lefser fylt med kremost og røykelaks... og mykje, mykje meir.

Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!

19.04.2018 Kjetil Rydland

  Gabriel Nedal Kvamen ser ut til å finna seg til rette på ryggen til mor, Solrun Irene Kvamen. Foto: Kjetil Rydland.   Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!  I dag møttest...

Les meir ...

Carfix med utleigebil til kundane

19.04.2018 Kjetil Rydland

Så fin er den nye Renault Zoe elbilen til Carfix. Foto: Kjetil Rydland.  Carfix med utleigebil til kundane Carfix på Fitjar kan skilta med ein splitter ny elbil som kundane kan låna...

Les meir ...

Fjord1 med ny nettside

19.04.2018 Kjetil Rydland

MF "Vågsøy" går i sambandet Sandvikvåg-Husavik. Foto: FP-arkiv/KR.  Fjord1 med ny nettside Ferjeselskapet Fjord1 lanserer ny nettside med eit heilt nytt visuelt inntrykk. 

Les meir ...
annonse

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestival…

19.04.2018 Harald Johan Sandvik

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestivalen Styreleiar Inger Elin Helland orienterte formannskapet i Fitjar om den niande utgåva av Fitjarfestivalen.

Les meir ...

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass

18.04.2018 Harald Johan Sandvik

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass Olaug Haugen er ny rådmann i Fitjar. Foto: Harald Johan Sandvik Påtroppande rådmann Olaug Haugen var med på sitt første politiske møte i Fitjar...

Les meir ...

Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestr…

18.04.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme og bygdekvinnene har mange jern i elden. Foto: FP-arkiv/KR.  Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestreif  Bli med på bygdekvinnestreif i Omvikdalen 28. april, oppmodar Bjørg Strømme i ei pressemelding.

Les meir ...
annonse

Første vigsla for ordføraren

20.04.2018 Kjetil Rydland

Ordførar Wenche Tislevoll med brurparet Malene Løklingholm Leivestad og Morten Bauge Torland. Foto: Kjetil Rydland.   Første vigsla for ordføraren Fredag fekk ordførar Wenche Tislevoll sin elddåp då ho vigde Morten Bauge Torland (31)...

Les meir ...
annonse