Laurdag 24. Mars 2018


'Gutta' gjekk for fire fulle hus

Med nostalgi, alvor, humor og stor musikalitet har Osternes mannskor fylt storstova i Fitjar kulturhus til randa heile fire gongar denne vinteren. 

Med sin suksessrike kabaret "Så lenge gutta kan gå. Ønskekonserten slik han ein gong var." har mannskoret måtta setta opp ekstra-framsyning etter ekstra-framsyning. Med to førestellingar før jul og to etter jul, der dei måtte inn med ekstra stolar i kultursalen, har omkring 1300 fått med seg dei godt vaksne gutane i flott musikalsk utfalding. Med seg på oppsettingane har dei og hatt Ann Sofie Drønen og Gurid Refvik, som begge har gjort ein strålande jobb saman med mannskoret.

Ryktet om kabaret-suksessen har spreidd seg og folk kom frå både Stord, Bømlo, Tysnes og Sveio for å få med seg ekstraframsyningane. Og kormedlemmene kunne vel smila breitt og ta imot nok ein ståande applaus laurdag kveld. Men det krev sin mann å vera med i mannskoret og dei har ikkje tid til å kvila på laurbæra. Før publikum var ute av huset etter siste framsyning, var dei i full sving med å rigga ned utstyr og rekvisittar og så bar det rett heim og vaska finskjorta før den skal på att søndag ettermiddag. Då skal dei syngja på kyrkjelyden sin årsfest. Så skal dei syngja i bryllaup, på konsert på Stord, på vårkonsert på Fitjar og under 17. mai-feiringa på Fitjar. Og til hausten vert det 80-års jubileumsfest og jubileumskonsert, fortel leiar for koret Karvel Strømme.

Ole Christian Ottestad, som både er dirigent i koret og som stod for koreografien på førestellinga synes det er svært kjekt å syna at koret kan langt meir enn å stå rett opp og ned og synga "alvorlege" songar, sjølv om dei og gjerne gjer det. Om dette var siste framsyning av Ønskekonserten gjenstår å sjå. Dei forventar det ikkje, men om nokon inivterer koret til å ta med seg kabareten sin til ein annan stad, ser ikkje Strømme vekk frå at dei er klare for meir ynskjekonsert.

- Men aller viktigast er det å sei at me er svært opne for nye medlemmer. Alle menn som har lyst å synga i kor er hjarteleg velkomne som songarar i Osternes mannskor, avslutta leiaren før han sprang vidare for å rigga ned meir utstyr.

Fitjarposten skreiv fyldig omtale av kabareten då den hadde premiere i november, den artikkelen kan du lesa her. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fitjarrussen med snill og velregissert r…

23.03.2018 Kjetil Rydland

± Anna Thorland og Fitjarrrussen er snart klare for russetida. Foto: Kjetil Rydland. Fitjarrussen med snill og velregissert revy Revyen til Fitjarrussen trekte fullt hus i Kultursalen torsdag kveld, og dei frammøtte hadde...

Les meir ...

Karatefolket feira med kake

22.03.2018 Kjetil Rydland

NM-vinnar Victoria M. Maraas sprettar NM-kaka. Foto: Privat. Karatefolket feira med kake På torsdagens trening fekk karateklubben i Øvrebygda besøk av ordførar Wenche Tislevoll, som var med og feira NM-gullet til Victoria M. Maraas.

Les meir ...

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet…

22.03.2018 Jonas

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet Hordfast AS Formannskapet i Fitjar vedtok i går å kjøpe aksjar selskapet som skal jobbe for raskast mogleg realisering av Hordfast.

Les meir ...
annonse
annonse

TellTursesongen opnar palmesøndag

22.03.2018 Kjetil Rydland

Handfjellssåto kom med på TellTur-programmet i fjor. Foto: FP-arkiv/KR. TellTur-sesongen opnar palmesøndag Tellturkodane for årets sesong er på plass på dei ulike turmåla i Stord og Fitjar, og sesongen opnar søndag 25. mars.

Les meir ...

Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen

22.03.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme, nummer tre frå venstre, er leiar i Hordaland Bygdekvinnelag. Foto: FP-arkiv/KR. Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen Hordaland Bygdekvinnelag hadde årsmøte på Stord helga 17--18. mars. Her vedtok dei ein resolusjon om den...

Les meir ...

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...
annonse

Gudstenester i påska

23.03.2018 Kjetil Rydland

 Fitjar kyrkje i påskesol i fjor. Foto: FP-arkiv/KR.  Gudstenester i påska Sjå oversikt over gudstenestene i påska nedanfor.

Les meir ...