Onsdag 23. Mai 2018


'Gutta' gjekk for fire fulle hus

Med nostalgi, alvor, humor og stor musikalitet har Osternes mannskor fylt storstova i Fitjar kulturhus til randa heile fire gongar denne vinteren. 

Med sin suksessrike kabaret "Så lenge gutta kan gå. Ønskekonserten slik han ein gong var." har mannskoret måtta setta opp ekstra-framsyning etter ekstra-framsyning. Med to førestellingar før jul og to etter jul, der dei måtte inn med ekstra stolar i kultursalen, har omkring 1300 fått med seg dei godt vaksne gutane i flott musikalsk utfalding. Med seg på oppsettingane har dei og hatt Ann Sofie Drønen og Gurid Refvik, som begge har gjort ein strålande jobb saman med mannskoret.

Ryktet om kabaret-suksessen har spreidd seg og folk kom frå både Stord, Bømlo, Tysnes og Sveio for å få med seg ekstraframsyningane. Og kormedlemmene kunne vel smila breitt og ta imot nok ein ståande applaus laurdag kveld. Men det krev sin mann å vera med i mannskoret og dei har ikkje tid til å kvila på laurbæra. Før publikum var ute av huset etter siste framsyning, var dei i full sving med å rigga ned utstyr og rekvisittar og så bar det rett heim og vaska finskjorta før den skal på att søndag ettermiddag. Då skal dei syngja på kyrkjelyden sin årsfest. Så skal dei syngja i bryllaup, på konsert på Stord, på vårkonsert på Fitjar og under 17. mai-feiringa på Fitjar. Og til hausten vert det 80-års jubileumsfest og jubileumskonsert, fortel leiar for koret Karvel Strømme.

Ole Christian Ottestad, som både er dirigent i koret og som stod for koreografien på førestellinga synes det er svært kjekt å syna at koret kan langt meir enn å stå rett opp og ned og synga "alvorlege" songar, sjølv om dei og gjerne gjer det. Om dette var siste framsyning av Ønskekonserten gjenstår å sjå. Dei forventar det ikkje, men om nokon inivterer koret til å ta med seg kabareten sin til ein annan stad, ser ikkje Strømme vekk frå at dei er klare for meir ynskjekonsert.

- Men aller viktigast er det å sei at me er svært opne for nye medlemmer. Alle menn som har lyst å synga i kor er hjarteleg velkomne som songarar i Osternes mannskor, avslutta leiaren før han sprang vidare for å rigga ned meir utstyr.

Fitjarposten skreiv fyldig omtale av kabareten då den hadde premiere i november, den artikkelen kan du lesa her. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt fleire terner i år?

20.05.2018 Kjetil Rydland

Terna går inn for landing. Foto: Kjetil Rydland.  Litt fleire terner i år? I mai set makrellternene sitt preg på fuglelivet i Havn med sin karakteristiske vellyd, og det kan sjå ut som...

Les meir ...

På handballfestival i strålande pinstivê…

19.05.2018 Kjetil Rydland

Kjekt på Handballfestivalen; f.v. Elisabet, Elise, Runar Øvrebø (gymlærar for jentene), Tomine og Andrine.  På handballfestival i strålande pinstivêr Hanballfestivalen på Stord er i full gang i ideelt festivalvêr, og Fitjar er...

Les meir ...

Harald Rydland sin tale på 17. mai

18.05.2018 Kjetil Rydland

Harald Rydland held tale i Kultursalen 17. mai. Foto: Kjetil Rydland. Harald Rydland sin tale på 17. mai 2018 Talen som Harald Rydland heldt på 17. mai, var vel verdt å høyra...

Les meir ...
annonse

Pinseaftan: Butikkane stengjer klokka 16…

18.05.2018 Kjetil Rydland

Pinseaftan: Butikkane stengjer klokka 16! I morgon er det pinseaftan, og då stengjer daglegvarebutikkane klokka 16.00.

Les meir ...

Ho vil erstatte Terje Træet i sommarrevy…

18.05.2018 Jonas Sætre

Ho vil erstatte Terje Træet i sommarrevyen Anne Marith Sandhåland erstattar Terje Træet i årets sommarrevy. Terje Træet melder avbod til årets sommarrevy i Fitjar grunna helsemessige årsaker.

Les meir ...

Friluftsgudsteneste 2. pinsedag

18.05.2018 Kjetil Rydland

Frå friluftsgudstenesta 2. pinsedag i fjor. Foto: Torbjørn Hovland. Friluftsgudsteneste 2. pinsedag Det blir frluftsgudsteneste 2. pinsedag i år òg, får me opplyst i ei pressemelding frå Fitjar kyrkje.

Les meir ...
annonse

Glimt frå Handballfestivalen

20.05.2018 Kjetil Rydland

Tolvårslaget ståande bak med trenar Karen Elisabet R. Sæbø t.h. Framme ligg tre jenter frå elleveårslaget. Foto: Kjetil Rydland.  Glimt frå Handballfestivalen Fitjar har hatt seks lag i aktivitet under Handballfestivalen, og...

Les meir ...
annonse