Onsdag 24. Januar 2018


Årsfest med revedans

Det var både revedans, utdeling av heidersmerke, flott korpsmusikk og mykje god mat under Fitjar skulekorps sin årsfest søndag ettermiddag.

Det var pynta til fest i gymnastikksalen på Øvrebygda skule og langborda var dekka til 115 stykke. Musikantane gledde foreldre og søsken med mykje flott korpsmusikk og spirantane hadde tradisjon tru sin konsertdebut på årsfesten. I år tel aspirantgruppa sju stykke og dei imponerte med gode, klare, reine tonar og flott samspel.

Revedansen var det ei dansegruppe frå Fitjar kulturskule som stod for. Musikken kom frå Fitjar skulekorps som framførde Erlend Bratlie sin brass-versjon av Ylvis-låta The Fox. Eit populært, kjekt og sprekt opningsnummer.

Kvart år får musikantane ei ny sølvstjerne til å sy på uniforma, for det siste året dei har vore med i korpset. I år vart det delt ut 34 stjerner. Vidare vart det og delt ut fem- og sjuårsmedaljar til dei som har vore med i Fitjar skulekorps så lenge. Nytt av året var at det og vart delt ut ei påskjønning til dei som har vore med i korpset fram til dei fylte 19 år. Desse musikantane har vore ein stor ressurs og har vore svært viktig for korpset, som gode musikalske førebilete og for det sosiale miljøet. Dei vart heidra med kvar sin g-nøkkel i sølv. Dei tre som fekk denne utmerkinga i år var Ragnhild Prestbø, Anne Lunde og Audun Arthur Mehammer.

For alle første gong vart det og delt ut heidersprisar i form av ei Fitjar skulekorps-nål. Ole Christian Ottestad, som i sommar avslutta sitt mangeårige verv som styreleiar i korpset, fekk nåla for lang og tru teneste. Den same utmerkinga var og tildelt Svein og Gerd Marit Lunde, men dei var hindra frå å vera med på årsfesten og ta imot utmerkinga der. Desse tre har vore ryggrada i skulekorpset gjennom ein heil generasjon, både i nedgangstider og oppgangstider, i motvind og medvind. Det var ei stor glede for nyvalt styreleiar Tom Rydland og få gjera stas på dei trufaste eldsjelene.

Dirigent Svein Roger Koppang fekk og tildelt korpsnåla. Om han ikkje kan skilta med like lang og tru teneste som dei andre heidersmerke-mottakarane har han vore trufast og målretta dirigent for korpset dei siste seks åra. Han er ein god korps- og Fitjar skulekorps-ambassadør og styret meinte det var på sin plass å gje han og ei utmerking.

Festlyden vart servert betasuppe og eit svært flott kakebord. Det var og rom for litt allsong og biletkavalkade frå korpsåret 2012/2013, som var eit svært godt og innhaldsrikt år, både musikalsk og sosialt.

VM-bronse til Onar

22.01.2018 Kjetil Rydland

Brørne Harald og Onar Westerheim på skeisebanen i Baselga. Foto: Privat.  VM-bronse til Onar Westerheim-brørne Onar og Harald Westerheim gjorde ein sterk innsats under skeise-VM for veteranar i Italia, og Onar sikra...

Les meir ...

Meiner ølbryggeriet på Fitjar bryt forbo…

22.01.2018 Jonas Sætre

Meiner ølbryggeriet på Fitjar bryt forbodet mot alkoholreklame Fitjar kommune meiner ølbryggeriet En Liten Øl publiserer ulovleg alkoholreklame på Facebook.

Les meir ...

Marius Pedersen vann Norna-lekene på kna…

22.01.2018 Kjetil Rydland

Marius Pedersen, friidrettsgut i rivande utvikling, vann Norna-lekene suverent. Foto: FP-arkiv/Kjetil Rydland. Marius Pedersen vann Norna-lekene på knalltid! Under Norna-lekene i Åsane i helga vann Marius Pedersen både lengde og 60 meter...

Les meir ...
annonse

Ailin årets bilcrossutøvar i NMK Vikedal

22.01.2018 Kjetil Rydland

Ailin Vik med premien for årets bilcrossutøvar i NMK Vikedal 2017. Foto: Ole Vidar Helland, Fitjar Racing Team.  Ailin årets bilcrossutøvar i NMK Vikedal Under årsmøtet til NMK Vikedal i helga blei...

Les meir ...

Full fest med Vassendgutane

21.01.2018 Kjetil Rydland

Vokalist og bassgitarist Sindre Aam var i storform på Fitjar i går kveld. Foto: Kjetil Rydland.  Full fest med Vassendgutane Vassendgutane var i storform i går kveld og trekte heile 750 festglade...

Les meir ...

Temakveld med Bente Bratlund

21.01.2018 Kjetil Rydland

Bente Bratlund kjem til Fitjar.  Temakveld med Bente Bratlund Førstkomande torsdag er det temakveld i kyrkja igjen, og denne gongen kan Eli Simonsen ønskja velkomen til eit møte med forfattaren Bente Bratlund frå...

Les meir ...
annonse

Feirar 70-årsdagen med konsert

23.01.2018 Kjetil Rydland

Herman Inge Aadland, ein sprek 70-åring. Foto: Privat. Feirar 70-årsdagen med konsert Gamlepresten i Fitjar, Herman Inge Aadland, inviterer til open bursdagskonsert i Fitjar kyrkje laurdag 27. januar kl. 14.00. 

Les meir ...