Sundag 15. Juli 2018


Innbyggjarfest med internasjonalt preg

Eit stort, rikhaldig og internasjonalt kakebord og nokre flotte jenter pynta i fine indiske drakter var med på å skapa fleirkulturell feststemning i kultursalen i ettermiddag. 

Med det forlokkande kakebordet, litervis med kaffi og ein fullsett kultursal låg alt godt til rettes for å skapa eit inkluderande miljø for både innbarka fitjarbuarar og tilflyttarar. Og dei omkring to hundre frammøtte var ei god blanding av folk som har budd her heile livet og folk som har kome flyttande hit frå andre kantar av landet eller verda.

Ordførar Wenche Tislevoll opna festen med ein svært flott og informativ presentasjon av bygda vår gjennom ord og bilete. 

I foajeen var fleire ulike lag og organisasjonar på plass for å presentera sitt tilbod. Skulekorpset, musikklaget, idrettslaget/treningssenteret, kajakk-klubben, kyrkja, søndagsskulen, 4H, Fitjarposten, Sunnhordland, Bygdekvinnelaget, Fitjar racing team og Fitjar husflidslag hadde alle kvar sin stand som folk kunne besøkja i pausen.

Etter pausen var det kaffi, servert på norsk vis, og kaker frå ti ulike land, før festen vart avslutta med forskjellige kulturelle innslag som synte at Fitjar er ei fleirkulturell bygd. Silje Rydland frå Fitjar kulturskule song og spelte piano, Lene Tolka frå Latvia fortalde og synte bilete og film frå heimlandet sitt, i flotte filippinske festantrekk framførde Armelyn og Alice Rose Mehammer song og dans frå Filippinane, dei indisk-kledde jentene dansa og familien Gudmundsson frå Island framførde ein fin islandsk song.

Festen vart avrunda med at dei som har flytta til Fitjar i løpet av 2013, og som var på festen, fekk kvar si velkomsthelsing i form av eit nett med to kinobillettar, jubileumsboka til Fitjar kommune, fitjarsåpe, lys, refleksvest og prøveabonement på Sunnhordland og Fitjar treningssenter. 

-Me ynskjer fleire folk til Fitjar og me ynskjer at de som har kome hit blir verande, var ordførar Wenche Tislevoll si avsluttande helsing til dei nye innbyggjarane. 

Innbyggjarfesten var ein del av den internasjonale helga som gjekk føre seg på Fitjar 1.-3. november. Dette var den andre gongen at det har vorte arrangert ei slik helg på Fitjar, og det var Fitjar frivilligsentral, Fitjar sokneråd, Krik Fitjar, Fitjar kommune/kulturkontoret  og Spar Fitjar som stod bak arrangementa.

 

 

 

 

 

 

Geiter fanga på skjer!

14.07.2018 Kjetil Rydland

Desse fem geitene har nok eit kjedeleg ettermiddag i vente; her må dei nok stå til fjære sjø i ettermiddag. Foto: Fitjarposten-tipsar. Geiter fanga på skjer! På eit skjer ved Svelto i...

Les meir ...

Torstein med «Team Yaristan» til Mongoli…

13.07.2018 Kjetil Rydland

Torstein Søreide Skogedal og kameratane Ludvig Nielsen og Sven Hove ved avreisa frå Oslo i dag. Foto: Privat. Torstein med «Team Yaristan» til Mongolia! Saman med to kompisar sette Torstein Søreide Skogedal...

Les meir ...

Skittsak for Kulturhuset!

13.07.2018 Kjetil Rydland

Midt i foajeen til Fitjar kultur- og idrettsbygg hadde kyrne gjort ifrå seg i dag. Foto: Kjetil Rydland.  Skittsak for Kulturhuset! Fredag føremiddag kom kyr seg inn i Fitjar kultur- og idrettsbygg og...

Les meir ...
annonse
annonse

Karina fekk MS-behandling i Moskva: – No…

12.07.2018 Jonas Sætre

Karina fekk MS-behandling i Moskva: – No ser eg veldig lyst på framtida og på livet For snart to år sidan fekk Karina Haaland frå Fitjar beskjeden om at ho fekk...

Les meir ...

Hurtigbåt til Tysnesfest

11.07.2018 Kjetil Rydland

Til helga kan du reisa på Tysnesfest, fram og tilbake, med snøggbåt. Foto: Tysnesfest Hurtigbåt til Tysnesfest Førstkomande laurdag går det snøggbåt frå Leirvik, Rubbestadneset og Fitjar til Våge i høve Tysnesfest.

Les meir ...

Fitjar billigast i Hordaland!

11.07.2018 Kjetil Rydland

Ordførar Wenche Tislevoll kan smila når ho ser desse tala frå Huseiernes Landsforbund. Foto: FP-arkiv/HCH. Fitjar billigast i Hordaland! Fitjar kommune er aller billigast i Hordaland på eigedomsskatt og kommunale avgifter til...

Les meir ...
annonse

Framande plantar invaderer Fitjar!

14.07.2018 Kjetil Rydland

Parkslirekne er ein av dei verstingane på svartelista, her ser me ein stor førekomst i Fitjar. Foto: Kjetil Rydland.  Framande plantar invaderer Fitjar! Heile 135 plantearter er svartelista i Noreg, og mange...

Les meir ...
annonse