Tirsdag 24. April 2018


Innbyggjarfest med internasjonalt preg

Eit stort, rikhaldig og internasjonalt kakebord og nokre flotte jenter pynta i fine indiske drakter var med på å skapa fleirkulturell feststemning i kultursalen i ettermiddag. 

Med det forlokkande kakebordet, litervis med kaffi og ein fullsett kultursal låg alt godt til rettes for å skapa eit inkluderande miljø for både innbarka fitjarbuarar og tilflyttarar. Og dei omkring to hundre frammøtte var ei god blanding av folk som har budd her heile livet og folk som har kome flyttande hit frå andre kantar av landet eller verda.

Ordførar Wenche Tislevoll opna festen med ein svært flott og informativ presentasjon av bygda vår gjennom ord og bilete. 

I foajeen var fleire ulike lag og organisasjonar på plass for å presentera sitt tilbod. Skulekorpset, musikklaget, idrettslaget/treningssenteret, kajakk-klubben, kyrkja, søndagsskulen, 4H, Fitjarposten, Sunnhordland, Bygdekvinnelaget, Fitjar racing team og Fitjar husflidslag hadde alle kvar sin stand som folk kunne besøkja i pausen.

Etter pausen var det kaffi, servert på norsk vis, og kaker frå ti ulike land, før festen vart avslutta med forskjellige kulturelle innslag som synte at Fitjar er ei fleirkulturell bygd. Silje Rydland frå Fitjar kulturskule song og spelte piano, Lene Tolka frå Latvia fortalde og synte bilete og film frå heimlandet sitt, i flotte filippinske festantrekk framførde Armelyn og Alice Rose Mehammer song og dans frå Filippinane, dei indisk-kledde jentene dansa og familien Gudmundsson frå Island framførde ein fin islandsk song.

Festen vart avrunda med at dei som har flytta til Fitjar i løpet av 2013, og som var på festen, fekk kvar si velkomsthelsing i form av eit nett med to kinobillettar, jubileumsboka til Fitjar kommune, fitjarsåpe, lys, refleksvest og prøveabonement på Sunnhordland og Fitjar treningssenter. 

-Me ynskjer fleire folk til Fitjar og me ynskjer at de som har kome hit blir verande, var ordførar Wenche Tislevoll si avsluttande helsing til dei nye innbyggjarane. 

Innbyggjarfesten var ein del av den internasjonale helga som gjekk føre seg på Fitjar 1.-3. november. Dette var den andre gongen at det har vorte arrangert ei slik helg på Fitjar, og det var Fitjar frivilligsentral, Fitjar sokneråd, Krik Fitjar, Fitjar kommune/kulturkontoret  og Spar Fitjar som stod bak arrangementa.

 

 

 

 

 

 

Temakveld i kyrkja om skam, skuld og opp…

23.04.2018 Kjetil Rydland

Unndis Bergås, psykolog og tidlegare misjonær.  Temakveld i kyrkja om skam, skuld og oppreising Førstkomande torsdag er det igjen temakveld i Fitjar kyrkje, den siste i vår. Denne gongen er det psykolog...

Les meir ...

Strandabasaren lever!

23.04.2018 Kjetil Rydland

Driftige misjonskvinner driv Strandabasaren vidare, f.v. Bodil Nesse, Tordis Eide, Else Hovland og Reidun Børtveit. Foto: Håkon C. Hartvedt.  Strandabasaren lever! Tradisjonen tru fylte Strandabasaren laurdag ettermiddag bedehuset nesten til siste plass, og stemninga...

Les meir ...

Fitjarbuen må betale 1800 meir for breib…

23.04.2018 Jonas Sætre

Fitjarbuen må betale 1800 meir for breiband enn dei som bur sør på øya Spreidt busetnad gjer at fiberbreiband frå Fitjar Kraftlag er langt dyrare enn for dei som får breibandet gjennom...

Les meir ...
annonse

Fitjarskyttarar til Hordastemnet på Bøml…

22.04.2018 Kjetil Rydland

Knut Vik frå Fitjar Skyttarlag fekk gleda av å dela ut premiane til Lars Sigurd Tufteland og Eirik Fitjar.  Fitjarskyttarar til Hordastemnet på Bømlo Sju skyttarar frå Fitjar Skyttarlag deltok på Hordastemnet felt, som...

Les meir ...

Kansellerte ferjeavgangar

22.04.2018 Kjetil Rydland

– Så lang ferjekø har eg aldri sett før Ferjekøen sørover strekte seg mange kilometer søndag. Foto: tipsar Mange innstilte avgangar kombinert med stor helgetrafikk har skapt svært lange ferjekøar mot Sandvikvåg...

Les meir ...

Marie 9 år

22.04.2018 Kjetil Rydland

 Marie fyller ni år i dag! Marie 9 år Gratulerer så masse med 9-årsdagen søndag 22.04! 

Les meir ...
annonse

annonse