Laurdag 24. Mars 2018


Tomlane opp for Ørjan

I-Me er imponerte, og trur at Ørjan kan bli blant dei fem beste, og kanskje gå heilt til topps. Det seier brørne til Ørjan, Espen (19) og Andrè (16).

Espen er som Ørjan, ein svært dyktig songar. Han går for tida på Rauma folkehøgskole, og gav nyleg ut ein inter-CD saman med vener på folkehøgskolen. Ein produksjon der han både syng og spelar gitar. Mellom anna finn me ein utruleg fin versjon av ”More than words” på denne skiva, der Espen syng både første og andre vocal.

-No unner han broren all suksessen i Idol. -Eg har alltid visst at han var god til å syngja, og at dersom han berre kom seg til å melda seg på, ville han gjera det bra i Idol, seier han og kan fortelja at Ørjan og han ofte har sete seg spontant ned og sunge saman på heimebasis. Men under opninga av det nye Kulturbygget i Fitjar i september, kan det vera at ein får høyra dei syngja i lag, saman med bandet til Espen ”FenderBender” - om planane går i orden.

- Kjem du og til å melda deg på Idol ?

- Nei, eg er redd eg er litt for pysete til det, smiler han.
Nokon særleg trong for å framheva seg sjølv, har dei ikkje nokon av desse gutane.

Andrè opplever at Ørjan mest har gjort det umogelege, og er utruleg stolt av eldstebroren.

-Eg hadde aldri trudd at han hadde kome så langt, men no trur eg at han vinn, smiler han, og gler seg til Ørjan kjem heimom. Den gode stemma har han òg arva, men akkurat no er han midt i stemmeskiftet.

Fitjarrussen med snill og velregissert r…

23.03.2018 Kjetil Rydland

± Anna Thorland og Fitjarrrussen er snart klare for russetida. Foto: Kjetil Rydland. Fitjarrussen med snill og velregissert revy Revyen til Fitjarrussen trekte fullt hus i Kultursalen torsdag kveld, og dei frammøtte hadde...

Les meir ...

Karatefolket feira med kake

22.03.2018 Kjetil Rydland

NM-vinnar Victoria M. Maraas sprettar NM-kaka. Foto: Privat. Karatefolket feira med kake På torsdagens trening fekk karateklubben i Øvrebygda besøk av ordførar Wenche Tislevoll, som var med og feira NM-gullet til Victoria M. Maraas.

Les meir ...

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet…

22.03.2018 Jonas

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet Hordfast AS Formannskapet i Fitjar vedtok i går å kjøpe aksjar selskapet som skal jobbe for raskast mogleg realisering av Hordfast.

Les meir ...
annonse
annonse

TellTursesongen opnar palmesøndag

22.03.2018 Kjetil Rydland

Handfjellssåto kom med på TellTur-programmet i fjor. Foto: FP-arkiv/KR. TellTur-sesongen opnar palmesøndag Tellturkodane for årets sesong er på plass på dei ulike turmåla i Stord og Fitjar, og sesongen opnar søndag 25. mars.

Les meir ...

Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen

22.03.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme, nummer tre frå venstre, er leiar i Hordaland Bygdekvinnelag. Foto: FP-arkiv/KR. Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen Hordaland Bygdekvinnelag hadde årsmøte på Stord helga 17--18. mars. Her vedtok dei ein resolusjon om den...

Les meir ...

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...
annonse

Gudstenester i påska

23.03.2018 Kjetil Rydland

 Fitjar kyrkje i påskesol i fjor. Foto: FP-arkiv/KR.  Gudstenester i påska Sjå oversikt over gudstenestene i påska nedanfor.

Les meir ...