Laurdag 21. April 2018


Kjekt padlekurs

I pinsehelga fullførde tre deltakarar grunnkurs i padling  i Fitjarskjærgarden, i strålande solskin.

Det var KRIK Fitjar havkajakk som arrangerte kurset. Primus motor for havkajakk-avdelinga av KRIK Fitjar er kyrkjelydsprest Nobukazu Imazu og det var han som var kurshaldar på det 16 timar lange grunnkurset i havkajakk. Det er stigande interesse for padling på Fitjar og padlekurset i pinsehelga var det tredje grunnkurset denne sesongen i regi av KRIK. På grunnkurset får deltakarane læra grunnleggjande padle- og redningsteknikkar og dei får informasjon om friluftsliv, kajakk og padleutstyr. Det er ikkje plass til fleire enn fem deltakarar på kvart kurs, så undervisinga skjer i små og trygge grupper. Grunna litt fråfall på pinsekurset fekk andre som har teke kurset tidlegare høve til  å vera med på padletreninga denne flotte helga.  

Kurset var fordelt over to dagar. Første dag var det fleire timar med informasjon og undervising og litt tørrtrening på land før nybegynnarane var klare til å sjøsetta kajakkane og stiga oppi. Men dei hadde framleis ein lang og fin dag framføre seg, og dei padla ein lang tur på omkring halva-anna mil, rundt Smedholmen og Engesund og delvis rundt Ivarsøya, kunne Nobu fortelja etterpå.  Dei stoppa i lune, trygge viker og øvde seg på balanse og å koma opp att i kajakken om dei skulle vera uheldige å kantra. Dei gjekk og på land nokre stader for å eta og å strekka på beina. Sjølv om sola skein frå skyfri himmel og det var langt over 20 grader i lufta var sjøen framleis kald. Med berre 8-9 grader i vatnet var det nødvendig  med tørrdrakt for å halda varmen medan dei øvde på koma seg utav og opp att i kajakken etter meir eller mindre kontrollerte kantringar. Kursdeltakarane var ivrige og instruktøren var imponert over all energien dei hadde og gledde seg over padleiveren deira.

Nobu starta KRIK Fitjar havkajakk sist sommar fordi han ynskjer å dela padlegleda si med fitjarungdomane. Og at presten si padleglede smitta over på pinsehelgas kursdeltakarar, anten dei høyrde heime i kategorien ungdomar eller ikkje, det var det ingen tvil om. Alle tre var eit einaste stort glis, med litt lett solbrendt hud omkring, då dei steig ut av kajakkane både laurdag og søndag kveld. Ein kursdeltakaren, Inger Muri Slettebø, understrekar at kurset ikje berre var kjekt men og svært lærerikt og at dei hadde ein fantastisk instruktør.

Etter endt kurs fekk deltakarane våtkort som bevis på at dei hadde bestått kurset og ein skal ikkje sjå vekk frå at kajakk og tørrdrakt står på ynskjelista til fleire av dei etter denne helga.

20130518 padlekurs HR5
Sverre Fangel Brekke. Foto: Nobukazu Imazu

 

 

 

Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!

19.04.2018 Kjetil Rydland

  Gabriel Nedal Kvamen ser ut til å finna seg til rette på ryggen til mor, Solrun Irene Kvamen. Foto: Kjetil Rydland.   Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!  I dag møttest...

Les meir ...

Carfix med utleigebil til kundane

19.04.2018 Kjetil Rydland

Så fin er den nye Renault Zoe elbilen til Carfix. Foto: Kjetil Rydland.  Carfix med utleigebil til kundane Carfix på Fitjar kan skilta med ein splitter ny elbil som kundane kan låna...

Les meir ...

Fjord1 med ny nettside

19.04.2018 Kjetil Rydland

MF "Vågsøy" går i sambandet Sandvikvåg-Husavik. Foto: FP-arkiv/KR.  Fjord1 med ny nettside Ferjeselskapet Fjord1 lanserer ny nettside med eit heilt nytt visuelt inntrykk. 

Les meir ...
annonse

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestival…

19.04.2018 Harald Johan Sandvik

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestivalen Styreleiar Inger Elin Helland orienterte formannskapet i Fitjar om den niande utgåva av Fitjarfestivalen.

Les meir ...

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass

18.04.2018 Harald Johan Sandvik

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass Olaug Haugen er ny rådmann i Fitjar. Foto: Harald Johan Sandvik Påtroppande rådmann Olaug Haugen var med på sitt første politiske møte i Fitjar...

Les meir ...

Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestr…

18.04.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme og bygdekvinnene har mange jern i elden. Foto: FP-arkiv/KR.  Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestreif  Bli med på bygdekvinnestreif i Omvikdalen 28. april, oppmodar Bjørg Strømme i ei pressemelding.

Les meir ...
annonse

Første vigsla for ordføraren

20.04.2018 Kjetil Rydland

Ordførar Wenche Tislevoll med brurparet Malene Løklingholm Leivestad og Morten Bauge Torland. Foto: Kjetil Rydland.   Første vigsla for ordføraren Fredag fekk ordførar Wenche Tislevoll sin elddåp då ho vigde Morten Bauge Torland (31)...

Les meir ...
annonse