Onsdag 17. Januar 2018


Fekk våtkort

Både ordføraren, kultursjefen og fleire ungdomar fekk våtkort under introduksjonskurset i havkajakk-padling på Vestbøstad tysdag kveld.

I samband med at det i desse dagar vert danna eit nytt KRIK-lokallag på Fitjar med satsing på havkajakk-padling for ungdomar vert det tilbode introduksjons- og grunnkurs i havkajakk. Kursa er meint for tenåringar, men denne kvelden fekk og ordførar Wenche Tislevoll og kultursjef Bente Bjelland vera med saman med fire kjekke tenåringsjenter. I følgje kyrkjelydsprest Nobukazu Imazu, som stod for kurset, var det stas for jentene å delta på padlekurs saman med dei to populære damene.

Først måtte det mest grunnleggjande lærast, som å bera og sjøsetta kajakken og sittestilling og god padleteknikk. Så var det øving på å svinga kajakken begge vegar, stopping og padling bakover, før det vart pause på ei strand på Kalveid med servering av japanske nudlar i karri-saus, laga på stormkjøken. Den matinteresserte kultursjefen storkoste seg med den eksotiske matretten frå austen, fortel Nobu.

Tilbake på Lamatøkje, der turen starta, var det tid for å øva seg på å gå rundt med kajakken og å koma ut av den i vatnet på ein tilfredsstillande måte. Alle seks kursdeltakarane var tøffe nok til å velta, slik dei måtte for å få godkjend Våttkort frå padleforbundet.

Truleg er "Krik havkajakk på Fitjar" det første KRIK-lokallaget med havkajakk, seier leiar Nobukazu og fortel om då han spurde Kjell Markset i KRIK om padling i havkajakk er idrett. Sjølv om Markset har padla heile den gamle gullgravarruta frå Seattle til Alaska sa han at for han har padling vore meir rekreasjon enn idrett. Om kursdeltakarane såg på kveldens økt som idrett eller rekreasjon, eller begge delar, er usikkert, men det som er sikkert er at det var ein svært nøgd damegjeng med ferskt våtkort på lomma som takka Nobu for kurset. Ordføraren og kultursjefen retta ei stor takk til kyrkjelydspresten og lovpriste Nobu for hans sterke engasjement når det gjeld aktivitetar for ungdom. "Det er svært positivt for bygda vår med slike initiativrike personar", poengterte kultursjefen, som etter kurset utbraut: Padling er god kultur!

Kje til Fitjar for å gjera seg feite

15.01.2018 Kjetil Rydland

Kje er initiativrike dyr, som straks gjekk i gang med å gjera seg kjende i den nye heimen sin. Foto: Kjetil Rydland. Kje til Fitjar for å gjera seg feite  For nokre dagar sidan...

Les meir ...

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholm…

15.01.2018 Jonas Sætre

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholmen innan fristen Sjølv om leigeforholdet med Fitjar kommune gjekk ut ved nyttår har dei frivillige endå ikkje rydda ut av den kulturhistoriske eigedomen.

Les meir ...

Fitjar kino klar for premiere!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Den nye maskinen er på det nærmaste klar til å visa film i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Kjetil Rydland.  Fitjar kino klar for premiere! Ole Bergesen ved Fitjar kultur- og idrettsbygg fortel...

Les meir ...
annonse
annonse

Badesesongen i full gang

14.01.2018 Kjetil Rydland

Ikkje akkurat Syden, men Leander Træet slappar av i bassenget. Foto: Kjetil Rydland.  Badesesongen i full gang Bassenget på Rimbareid skule er ope for ålmenta kvar måndag, bortsett frå i skuleferiane. 

Les meir ...

Zumbafeberen herjar igjen!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Spreke damer på zumbamaraton i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Trude Strand. Zumbafeberen herjar igjen! I dag har over 30 spreke damer gjennomført ein tre timars zumbamaraton, den første i på Fitjar...

Les meir ...

Vipe på Fitjar i dag!

13.01.2018 Kjetil Rydland

Vipa er ein flott fugl. Foto: FP-arkiv/KR.  Vipe på Fitjar i dag! I dag fekk Fitjarposten årets første melding om at det er observert vipe på Fitjar.

Les meir ...
annonse

Bankbygget mot ei ny blomstringstid

17.01.2018 Kjetil Rydland

Bygget som Sparebanken Vest flytta ut frå i 2016 ligg fint til midt i Fitjar sentrum. Foto: FP-arkiv/HCH.  Bankbygget mot ei ny blomstringstid Bankbygget i sentrum, som Sparebanken Vest flytta frå i...

Les meir ...