Onsdag 17. Januar 2018


Turorienteringspostane er lagt ut

Orienteringsgruppa sine 50 turorienteringspostar er no plassert ut i terrenget, og ein kan få kjøpt kart og kontrollkort på Videoen og hos Larsen.

Turorientering er ein populær aktivitet, og sjølv om det berre er nokre dagar sidan sesongen starta har fleire allereie kjøpt seg kart. Orienteringsgruppa i Fitjar IL har i år lagt ut 15 postar i Fitjarstølane/Midtfjellet, 15 postar på Sjoareset/Surefjell og 20 postar med utganspunkt frå Dalshaugane. Turorientering er ein aktivitet som passar for både unge og eldre, dei godt trente og dei som ikkje driv med andre idrettsaktivitetar. Dei fleste postane er lagt slik at det skal vera greit å  nå dei saman med ungar, opplyserer oriengeringsgruppa.

Sidan veret var grått, vått og småsurt på skjærtorsdag starta me sesongen roleg med ein liten lett tur i området rundt Tveitafossen. Her var det fint og lett å gå. Me kunne lett følgja ulike stiar mellom postane, og la inn ein kjekk liten avstikkar for å sjå på vassføringa i Tveitafossen. 

Vel heime, kunne me gå inn på turorientering på nett ( turorientering.no ) og registrera oss som brukarar og registera dei postane me hadde funne. Her fekk me opp kor mange poeng me hadde, me kunne samanlikna oss med andre og me kunne skriva blogg om turen.

Når sesongen er ferdig, ein har talt opp poenga sine og sett dei i samanheng med alderen  kan ein kjøpa turorienteringsmerke i ulike valørar.

Turorienteringspostane ligg ute frå 30. mars til ca. 1. september, så då er det berre å koma seg opp av godstolen og ut i naturen på spennande jakt etter postar.

Kje til Fitjar for å gjera seg feite

15.01.2018 Kjetil Rydland

Kje er initiativrike dyr, som straks gjekk i gang med å gjera seg kjende i den nye heimen sin. Foto: Kjetil Rydland. Kje til Fitjar for å gjera seg feite  For nokre dagar sidan...

Les meir ...

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholm…

15.01.2018 Jonas Sætre

Har ikkje klart å flytte ut frå Smedholmen innan fristen Sjølv om leigeforholdet med Fitjar kommune gjekk ut ved nyttår har dei frivillige endå ikkje rydda ut av den kulturhistoriske eigedomen.

Les meir ...

Fitjar kino klar for premiere!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Den nye maskinen er på det nærmaste klar til å visa film i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Kjetil Rydland.  Fitjar kino klar for premiere! Ole Bergesen ved Fitjar kultur- og idrettsbygg fortel...

Les meir ...
annonse
annonse

Badesesongen i full gang

14.01.2018 Kjetil Rydland

Ikkje akkurat Syden, men Leander Træet slappar av i bassenget. Foto: Kjetil Rydland.  Badesesongen i full gang Bassenget på Rimbareid skule er ope for ålmenta kvar måndag, bortsett frå i skuleferiane. 

Les meir ...

Zumbafeberen herjar igjen!

14.01.2018 Kjetil Rydland

Spreke damer på zumbamaraton i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Trude Strand. Zumbafeberen herjar igjen! I dag har over 30 spreke damer gjennomført ein tre timars zumbamaraton, den første i på Fitjar...

Les meir ...

Vipe på Fitjar i dag!

13.01.2018 Kjetil Rydland

Vipa er ein flott fugl. Foto: FP-arkiv/KR.  Vipe på Fitjar i dag! I dag fekk Fitjarposten årets første melding om at det er observert vipe på Fitjar.

Les meir ...
annonse

Bankbygget mot ei ny blomstringstid

17.01.2018 Kjetil Rydland

Bygget som Sparebanken Vest flytta ut frå i 2016 ligg fint til midt i Fitjar sentrum. Foto: FP-arkiv/HCH.  Bankbygget mot ei ny blomstringstid Bankbygget i sentrum, som Sparebanken Vest flytta frå i...

Les meir ...