Laurdag 24. Mars 2018


Turorienteringspostane er lagt ut

Orienteringsgruppa sine 50 turorienteringspostar er no plassert ut i terrenget, og ein kan få kjøpt kart og kontrollkort på Videoen og hos Larsen.

Turorientering er ein populær aktivitet, og sjølv om det berre er nokre dagar sidan sesongen starta har fleire allereie kjøpt seg kart. Orienteringsgruppa i Fitjar IL har i år lagt ut 15 postar i Fitjarstølane/Midtfjellet, 15 postar på Sjoareset/Surefjell og 20 postar med utganspunkt frå Dalshaugane. Turorientering er ein aktivitet som passar for både unge og eldre, dei godt trente og dei som ikkje driv med andre idrettsaktivitetar. Dei fleste postane er lagt slik at det skal vera greit å  nå dei saman med ungar, opplyserer oriengeringsgruppa.

Sidan veret var grått, vått og småsurt på skjærtorsdag starta me sesongen roleg med ein liten lett tur i området rundt Tveitafossen. Her var det fint og lett å gå. Me kunne lett følgja ulike stiar mellom postane, og la inn ein kjekk liten avstikkar for å sjå på vassføringa i Tveitafossen. 

Vel heime, kunne me gå inn på turorientering på nett ( turorientering.no ) og registrera oss som brukarar og registera dei postane me hadde funne. Her fekk me opp kor mange poeng me hadde, me kunne samanlikna oss med andre og me kunne skriva blogg om turen.

Når sesongen er ferdig, ein har talt opp poenga sine og sett dei i samanheng med alderen  kan ein kjøpa turorienteringsmerke i ulike valørar.

Turorienteringspostane ligg ute frå 30. mars til ca. 1. september, så då er det berre å koma seg opp av godstolen og ut i naturen på spennande jakt etter postar.

Fitjarrussen med snill og velregissert r…

23.03.2018 Kjetil Rydland

± Anna Thorland og Fitjarrrussen er snart klare for russetida. Foto: Kjetil Rydland. Fitjarrussen med snill og velregissert revy Revyen til Fitjarrussen trekte fullt hus i Kultursalen torsdag kveld, og dei frammøtte hadde...

Les meir ...

Karatefolket feira med kake

22.03.2018 Kjetil Rydland

NM-vinnar Victoria M. Maraas sprettar NM-kaka. Foto: Privat. Karatefolket feira med kake På torsdagens trening fekk karateklubben i Øvrebygda besøk av ordførar Wenche Tislevoll, som var med og feira NM-gullet til Victoria M. Maraas.

Les meir ...

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet…

22.03.2018 Jonas

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet Hordfast AS Formannskapet i Fitjar vedtok i går å kjøpe aksjar selskapet som skal jobbe for raskast mogleg realisering av Hordfast.

Les meir ...
annonse
annonse

TellTursesongen opnar palmesøndag

22.03.2018 Kjetil Rydland

Handfjellssåto kom med på TellTur-programmet i fjor. Foto: FP-arkiv/KR. TellTur-sesongen opnar palmesøndag Tellturkodane for årets sesong er på plass på dei ulike turmåla i Stord og Fitjar, og sesongen opnar søndag 25. mars.

Les meir ...

Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen

22.03.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme, nummer tre frå venstre, er leiar i Hordaland Bygdekvinnelag. Foto: FP-arkiv/KR. Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen Hordaland Bygdekvinnelag hadde årsmøte på Stord helga 17--18. mars. Her vedtok dei ein resolusjon om den...

Les meir ...

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...
annonse

Gudstenester i påska

23.03.2018 Kjetil Rydland

 Fitjar kyrkje i påskesol i fjor. Foto: FP-arkiv/KR.  Gudstenester i påska Sjå oversikt over gudstenestene i påska nedanfor.

Les meir ...