Laurdag 24. Mars 2018


Pokaldryss i klubbhuset

Friidrettsgruppa avslutta ein god sesong med lokalt treningsstemne, pizza og pokalutdeling tysdag kveld.

Etter å ha testa eigne prestasjonar i lengde utan tilløp, kule, 40 meter, 60 meter hekk, 200 meter og høgde, velta gjengen med vel 20 friidrettsungdomar i alderen 4.-9. klasse inn dørene til klubbhuset. Der fekk dei servert rykande varm pizza, pølser i brød og brus. Humøret og stemninga var på topp og maten gjekk ned på høgkant.

Etterpå var det premieutdeling, etter tyrvingpoeng. Kvar enkelt sine prestasjonar var blitt omrekna til tyrvingpoeng, slik at ein fekk poeng etter alder og grein og slik kunne konkurrera på lik linje med alle saman uavhengig av alder. Det vart delt ut pokalar for 1., 2. og 3. plass i hopp, kast og løp for begge kjønn, og i tillegg fekk alle som ikkje nådde så høgt opp i nokon av greinene, deltakarpokal i sølv-valør. Alle resultatlister syner at heile denne gjengen har levert gode friidrettsprestasjonar, sjølv om ikkje alle kom til topps på resultatlista, og kvar og ein var vel verd den pokalen dei fekk utdelt. Premieringa var eit høgdepunkt for mange, og pokalgleda må seiast å vera like stor som idrettsgleda hos denne gjengen. Den største premien er likevel den gode fysiske forma dei har fått av å gå på trening og å vera aktive, men det merkar dei først når dei samanliknar seg med andre som ikkje har denne interessa.

Dette var årets siste vanlege trening ute. Det vert likevel ei uhøgtideleg trening neste tysdag i idrettsparken, for dei som ynskjer det, før det vert innetreningar i idrettshallen etter haustferien. Først innetrening vert då tysdag 18. oktober kl. 17.00, fortel Rolf Vik, som er ein av leiarane i Friidrettsgruppa.

Dei som ynskjer meir detaljar om prestasjonane til dei unge friidrettsutøvarane eller å få informasjon om treningstider med meir, kan besøkja friidrettsgruppa sin blogg her.

 

Fitjarrussen med snill og velregissert r…

23.03.2018 Kjetil Rydland

± Anna Thorland og Fitjarrrussen er snart klare for russetida. Foto: Kjetil Rydland. Fitjarrussen med snill og velregissert revy Revyen til Fitjarrussen trekte fullt hus i Kultursalen torsdag kveld, og dei frammøtte hadde...

Les meir ...

Karatefolket feira med kake

22.03.2018 Kjetil Rydland

NM-vinnar Victoria M. Maraas sprettar NM-kaka. Foto: Privat. Karatefolket feira med kake På torsdagens trening fekk karateklubben i Øvrebygda besøk av ordførar Wenche Tislevoll, som var med og feira NM-gullet til Victoria M. Maraas.

Les meir ...

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet…

22.03.2018 Jonas

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet Hordfast AS Formannskapet i Fitjar vedtok i går å kjøpe aksjar selskapet som skal jobbe for raskast mogleg realisering av Hordfast.

Les meir ...
annonse
annonse

TellTursesongen opnar palmesøndag

22.03.2018 Kjetil Rydland

Handfjellssåto kom med på TellTur-programmet i fjor. Foto: FP-arkiv/KR. TellTur-sesongen opnar palmesøndag Tellturkodane for årets sesong er på plass på dei ulike turmåla i Stord og Fitjar, og sesongen opnar søndag 25. mars.

Les meir ...

Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen

22.03.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme, nummer tre frå venstre, er leiar i Hordaland Bygdekvinnelag. Foto: FP-arkiv/KR. Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen Hordaland Bygdekvinnelag hadde årsmøte på Stord helga 17--18. mars. Her vedtok dei ein resolusjon om den...

Les meir ...

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...
annonse

Gudstenester i påska

23.03.2018 Kjetil Rydland

 Fitjar kyrkje i påskesol i fjor. Foto: FP-arkiv/KR.  Gudstenester i påska Sjå oversikt over gudstenestene i påska nedanfor.

Les meir ...