Laurdag 21. April 2018


Torpedo til topps igjen

Etter eit langt døger med mykje godt fotballspel vart det kåra tre vinnerlag i årets Wärtsilä-cup. Torpedo, med ein stor maskot- og supportergjeng vann eliteklassen for herrar dette året og.

Publikum og spelarar skryt av ei godt organisert turnering i det ballen rullar for siste gong i idrettshallen denne helga.

Første finale går i dameklassen mellom Advantec og Mor di. Mange på tribunen ropar og heiar på Mor di, men sigeren gjekk denne gongen til Advantec.

Beste lag frå Fitjar i dameklassen vart Komlene som kom på ein god 4. plass. Om det ikkje vart medalje på dei populære fitjardamene, så fekk dei fair-play-prisen for sitt spel, og lagleiar Mai Britt Sandtorv tok imot denne på vegner av laget.

Neste finale er i open klasse for herrar, og her vinn Håkelklubben overlegent 6-1 over Jokers etter ein heftig kamp med høgt tempo og mykje snubling.

I foajeen framfor resultatlista står ein ivrig fotballspelar på tre-fire år og hoppar og seier at han veit kven som vann, på trass av at siste finale ikkje er spelt. Eg vert nysgjerrig og spør: Kven då? "Jo eg vett kim så vant, da va alle da!", seier den glade fotballspelaren. Så sant så sant, alle som er med i denne turneringa er vinnarar! Premiar og pallplassering er berre ein ekstra bonus, men ein bonus dei kjempar veldig hardt for, sjølv om mange spelarar seier det sosiale med cupen er det aller viktigaste.

Finalen i eliteklassen for herrar går mellom  Ragnarokk og Torpedo. Torpedo frå Fitjar vann denne klassen i fjor etter straffespark-konkurranse. I år har dei overtaket i finalen frå start av. Kjell Træet scorar tidleg i kampen, og like etter får Stian Hatlevik smelt ballen i mål. Stordlaget Ragnarokk vert stadig meir aggressive, og dei får eit mål, men lenger enn det kjem dei ikkje. Torpedo var best både i angrep og forsvar og går velfortent av med sigeren 2-1, og kan nok ein gong smykka seg med tittelen best av dei beste.

Carfix med utleigebil til kundane

19.04.2018 Kjetil Rydland

Så fin er den nye Renault Zoe elbilen til Carfix. Foto: Kjetil Rydland.  Carfix med utleigebil til kundane Carfix på Fitjar kan skilta med ein splitter ny elbil som kundane kan låna...

Les meir ...

Fjord1 med ny nettside

19.04.2018 Kjetil Rydland

MF "Vågsøy" går i sambandet Sandvikvåg-Husavik. Foto: FP-arkiv/KR.  Fjord1 med ny nettside Ferjeselskapet Fjord1 lanserer ny nettside med eit heilt nytt visuelt inntrykk. 

Les meir ...

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestival…

19.04.2018 Harald Johan Sandvik

Slik blir årets utgåve av Fitjarfestivalen Styreleiar Inger Elin Helland orienterte formannskapet i Fitjar om den niande utgåva av Fitjarfestivalen.

Les meir ...
annonse

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass

18.04.2018 Harald Johan Sandvik

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass Olaug Haugen er ny rådmann i Fitjar. Foto: Harald Johan Sandvik Påtroppande rådmann Olaug Haugen var med på sitt første politiske møte i Fitjar...

Les meir ...

Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestr…

18.04.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme og bygdekvinnene har mange jern i elden. Foto: FP-arkiv/KR.  Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestreif  Bli med på bygdekvinnestreif i Omvikdalen 28. april, oppmodar Bjørg Strømme i ei pressemelding.

Les meir ...

Jenter med vinnarvilje!

17.04.2018 Kjetil Rydland

Lagkaptein Marion Træet og Siren Vik hadde god kontroll på midtbanen. Foto: Kjetil Rydland.  Jenter med vinnarvilje! I det sure regnet tysdag kveld var det Fitjar-jentene som viste både mest vilje og...

Les meir ...
annonse

Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!

19.04.2018 Kjetil Rydland

  Gabriel Nedal Kvamen ser ut til å finna seg til rette på ryggen til mor, Solrun Irene Kvamen. Foto: Kjetil Rydland.   Ber barna i beretøy og gjer dei trygge!  I dag møttest...

Les meir ...
annonse