Sundag 27. Mai 2018


Ordføraren ber om utbetring av vegen mot Vestbøstad

Terje Vestvik og ordførar Wenche Tislevoll er uroa over trafikktryggleiken på vegen mellom Fitjar og Vestbøstad, grunna manglande vedlikehald.

– Du har sikkert sett det sjølv, men vegen frå Fitjar sentrum til Reino er i svært dårleg forfatning. Seinast i helga var det nesteulukker der folk køyrer midt i vegen for å unngå slaghull i midten. Asfalten er i ferd med å gå i oppløysing, og klatting har det vore nok av.

Dette skriv Terje Vestvik i ein epost til ordførar Wenche Tislevoll. Han reagerer på lovnadar om utbetring av vegen som går heilt tilbake til 90-talet, utan at særleg mykje er gjort.

– Det vert sagt i -96, trur eg det var, at dette var eit midlertidig penetreringsdekke og at nytt dekke skule koma snart. Ein kan konkludere med at ordet «midlertidig» her er minst 22 år.

Ordføraren støttar hjartesukket frå Vestvik, og har sendt det vidare til Statens Vegvesen.

– Det er til dels så store hôl at det kan vere risikofylt å køyra opp i dei. Utan noko stor kjennskap til vegvedlikehald vil eg tru at deler av denne strekninga må gjerast nyasfaltering og ikkje berre lapping. Håpar dette blir ordna opp i snarast råd, skriv ordføraren.

Ho trekkjer også fram at det er svært dårleg dekke på vegstrekket mellom Breivik og Årskog på fylkesveg 545.

– Her er det ikkje berre djupe spor, men store slaghôl. Me har også lenge jobba lenge for å få på plass fartsdump i sentrum mot Vestbøstad for å få kontroll på farten gjennom sentrum, utan å lukkast.

Harald Midtun i Statens Vegvesen kan ikkje love noko umiddelbar utbetring til ordføaren.

– Det er gitt signalar om auka ramme, og då vil denne vegen bli med når me prioriterar for tillegsløyvinga. Me kan likevel ikkje love 100 % at den får nytt dekke i år, fordi det er ca. 1500 kilometer med fylkesveg som er i same situasjon.

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Ikkje drep hoggormen!

25.05.2018 Kjetil Rydland

I dag hadde denne stakkars hoggormen kome fram i sola og mist livet. Foto: Kjetil Rydland. Ikkje drep hoggormen! I ettermiddag låg ein død hoggorm på traktorvegen frå Dalshaugane opp mot Tveitakleivo...

Les meir ...

Inviterer til «Dei Unges festspelframsyn…

25.05.2018 Jonas

Inviterer til «Dei Unges festspelframsyning» Laurdag inviterer Fitjar kulturskule, saman med dei andre kommunane i Sunnhordland, til «Dei unges festspelframsyning» i kinosalen i Stord kulturhus.

Les meir ...

Både Drønen og Lydersen på søkjarlista

25.05.2018 Kjetil Rydland

Fríðleif Lydersen vil bli sokneprest i Fitjar. Foto: Kjetil Rydland. Både Drønen og Lydersen på søkjarlista Då søknadsfristen gjekk ut denne veka, var både fungerande sokneprest Fríðleif Lydersen og tidlegare Fitjar-prest Roald Drønen...

Les meir ...
annonse

Geir Skeie med hårete hurtigmat-ambisjon…

24.05.2018 Jonas Sætre

Geir Skeie med hårete hurtigmat-ambisjonar: – Potensialet er mykje større enn 1000 restaurantar I november var planen til Geir Skeie å starte opp 10 restaurantar av hurtigmatkonseptet «Pink Fish» i løpet...

Les meir ...

Innfører totalforbod mot open eld

24.05.2018 Jonas Sætre

Innfører totalforbod mot open eld Illustrasjonsfoto: Pixabay Fitjar kommune innfører totalforbod mot open eld i grunna stor  gras-, lyng- og skogbrannfare.

Les meir ...

«Verdas o-dag» – ei global mønstring

23.05.2018 Kjetil Rydland

 Ola og Jon Fitjar Hjelle sprang den korte løypa, og kom i mål hakk i hæl. Foto: Kjetil Rydland. «Verdas o-dag» – ei global mønstring I går var Fitjar med på «Verdas...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Legg ny straumkabel

26.05.2018 Kjetil Rydland

Her blir det lysregulering framover, til arbeidet med straumkabelen frå bedehuset til Rimbareid er ferdig. Foto: Kjetil Rydland. Legg ny straumkabel I desse dagar legg Fitjar Kraftlag ned ny straumkabel mellom Fitjar...

Les meir ...
annonse