Sundag 27. Mai 2018


Slik blir årets utgåve av Fitjarfestivalen

Styreleiar Inger Elin Helland orienterte formannskapet i Fitjar om den niande utgåva av Fitjarfestivalen.

I august vert det Fitjarfestival igjen. Styreleiar Inger Elin Helland var invitert til formannskapsmøtet for å informera om planane.

I år startar programmet alt på onsdagen, med foredrag av Arild Brakstad: «Det sorte gull» Det går ikkje på olje, slik ein gjerne skulle tru, men på angst og tvangstankar. Om å snu det negative til det positive.

Torsdag kveld vert det jazz/ blueskonsert i kyrkja, og offisiell opning av festivalen på PS Bryggekafè på Steingardseid. Fredag vert det opning med kaffi og kaker, og pirat-turar med «Seladon». Klangboltane spelar opp, det er tredje året dei er med, og på hotellet er det Peter Aagaard-kveld.

Styreleiar Inger Elin Helland i Fitjarfestivalen. Foto: Harald Johan Sandvik

Laurdag er det fiskefestival, servering av god mat frå Fitjar, og bodgate. I år skal også våre vener frå Filippinene presentera mat frå heimlandet.

Søndagen startar med gudsteneste på Sjøsida, deretter vert det servert middag for alle, før Fitjar Skulekorps avsluttar med minikonsert.

Fitjarfestivalen skal ikkje vera veldig stor, men vera inkluderande og jordnær, og tilby gode matopplevingar med råvarer frå både land og sjø.

Neste år har festivalen 10-årsjubileum. Alt no tenkjer dei artistar og andre medverkande. Styret ser for seg at årsmøtet vert halde rett etter festivalen, slik at planlegginga for 2019 kan ta til i september.

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Ikkje drep hoggormen!

25.05.2018 Kjetil Rydland

I dag hadde denne stakkars hoggormen kome fram i sola og mist livet. Foto: Kjetil Rydland. Ikkje drep hoggormen! I ettermiddag låg ein død hoggorm på traktorvegen frå Dalshaugane opp mot Tveitakleivo...

Les meir ...

Inviterer til «Dei Unges festspelframsyn…

25.05.2018 Jonas

Inviterer til «Dei Unges festspelframsyning» Laurdag inviterer Fitjar kulturskule, saman med dei andre kommunane i Sunnhordland, til «Dei unges festspelframsyning» i kinosalen i Stord kulturhus.

Les meir ...

Både Drønen og Lydersen på søkjarlista

25.05.2018 Kjetil Rydland

Fríðleif Lydersen vil bli sokneprest i Fitjar. Foto: Kjetil Rydland. Både Drønen og Lydersen på søkjarlista Då søknadsfristen gjekk ut denne veka, var både fungerande sokneprest Fríðleif Lydersen og tidlegare Fitjar-prest Roald Drønen...

Les meir ...
annonse

Geir Skeie med hårete hurtigmat-ambisjon…

24.05.2018 Jonas Sætre

Geir Skeie med hårete hurtigmat-ambisjonar: – Potensialet er mykje større enn 1000 restaurantar I november var planen til Geir Skeie å starte opp 10 restaurantar av hurtigmatkonseptet «Pink Fish» i løpet...

Les meir ...

Innfører totalforbod mot open eld

24.05.2018 Jonas Sætre

Innfører totalforbod mot open eld Illustrasjonsfoto: Pixabay Fitjar kommune innfører totalforbod mot open eld i grunna stor  gras-, lyng- og skogbrannfare.

Les meir ...

«Verdas o-dag» – ei global mønstring

23.05.2018 Kjetil Rydland

 Ola og Jon Fitjar Hjelle sprang den korte løypa, og kom i mål hakk i hæl. Foto: Kjetil Rydland. «Verdas o-dag» – ei global mønstring I går var Fitjar med på «Verdas...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Legg ny straumkabel

26.05.2018 Kjetil Rydland

Her blir det lysregulering framover, til arbeidet med straumkabelen frå bedehuset til Rimbareid er ferdig. Foto: Kjetil Rydland. Legg ny straumkabel I desse dagar legg Fitjar Kraftlag ned ny straumkabel mellom Fitjar...

Les meir ...
annonse