Torsdag 26. April 2018Vinnarane av det første bocciaslaget me har sett på Fitjar; f.v. Askel Ytrenes, Johannes Nesbø og Hildur Fitjar. Foto: Kjetil Rydland.

Boccia på Fitjar!

Måndag føremiddag starta Seniorsenteret opp med boccia i ballbingen ved Fitjar kultur- og idrettsbygg, og ti røynde seniorar møtte opp til særs fredeleg kappestrid. 

 

– Dette er sydfrukter, sa Askel Ytrenes, som stod for den første organiserte bocciakampen me har sett her på våre kantar. 

Han sikta naturlegvis til at han – til liks med fleire av dei andre rutinerte deltakarane – har lært dette populære spelet i Syden. Han fortel at det ofte er 50-60 deltakarar når sjømannskyrkja i Albir i Spania arrangerer boccia.

Men ti seniorar var då eit bra knippe deltakarar på den første bocciaen. Dei blei delte inn i tre lag, med ulika fargar på ballane sine. Askel Ytrenes stod for instruksjonen, medan kona, Gunvor Ytrenes, var sekretær og sørgde for at dei rette vinnarane blei kåra til slutt.

I byrjinga viste Sverre Torland seg som den suverent beste, og viste at dette hadde han gjort før. Men etter kvart kom dei litt yngre spelarane meir med, og til slutt var det Askel Ytrenes, Johannes Nesbø og Hildur Fitjar – med dei gule ballane – som vann med eitt poeng føre Sverre sitt lag. 

I dag var det sparsamt med premiar, men Askel Ytrenes reknar med at det kan vanka både kaffi og vaflar på dei som møter opp til neste bocciaslag,  måndag om ei veke, same tid og same stad!

Meir om boccia kan du lesa på Wikipedia

 


Sverre Torland fekk vist at han har godt tak på boccia. Foto: Kjetil Rydland. 


Ni seniorar følgjer spent med når Petter Hoff kastar ballen. Foto: Kjetil Rydland. 


Her må Askel Ytrenes ta fram målbandet for å finna ut kva for ein ball som ligg nærmast den kvite grisen. Foto: Kjetil Rydland. 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Releasekonsert med Ole André Westerheim

25.04.2018 Kjetil Rydland

Ole André Westerheim med den nye plata si, «Utanfor alt». Foto: Kjetil Rydland.  Releasekonsert med Ole André Westerheim Førstkomande laurdag blir det konsert med Ole André Westerheim på Arena på Stord. Med på...

Les meir ...

«Flaggskifte» på Fitjar rådhus i dag

25.04.2018 Harald Johan Sandvik

«Flaggskifte» på Fitjar rådhus i dag Atle Tornes overrekte kommunen sitt stempel til Olaug Haugen.

Les meir ...

Takk for maten!

25.04.2018 Kjetil Rydland

Eva Fjeldstad med "Takk for maten! Boka som tarmen din har ventet på".  Takk for maten! Førstkomande fredag vil Eva Fjeldstad halda foredrag i Fitjar kultur- og idrettsbygg om boka si, “Takk...

Les meir ...
annonse

Kulturskulekonsert på Rimbareid skule

25.04.2018 Kjetil Rydland

Populære lærarar i Fitjar kulturskule, f.v. Ole André Westerheim, rektor Håvard Kroka, Jone Foldøy Grutle og Rune Nesse. Foto: Kjetil Rydland.  Kulturskulekonsert på Rimbareid skule Ein stor del av ungdommane i Fitjar...

Les meir ...

Slaktar informasjonstryggleiken i Fitjar…

25.04.2018 Jonas Sætre

Slaktar informasjonstryggleiken i Fitjar kommune Ein revisjon frå Deloitte syner at Fitjar kommune har store manglar i måten dei handsamar sensitive personopplysningar på.

Les meir ...

Bremnesingane var litt for sterke

24.04.2018 Kjetil Rydland

Jens Ragnar Helland scora det einaste målet for Fitjar. Foto: Kjetil Rydland.  Bremnesingane var litt for sterke Bremnes 2 vann 4-1 over Fitjar i ein kamp i 13-årsklassen på kunstgraset vårt i...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


– Stress er ikkje farleg!

26.04.2018 Kjetil Rydland

Her trødde Bjarte Stubhaug sine barnesko, i vår er han tilbake med stressmeistring for elevane på Rimbareid skule. Foto: Kjetil Rydland. – Stress er ikkje farleg! Rimbareid skule har dette semesteret hatt...

Les meir ...
annonse