Sundag 24. Juni 2018Fullt hus i «Fitjartun» som i gamle dagar då Fitjar IL skipa bingo søndag ettermiddag. Foto: Britt Lise O. Volden.

Bingo gav pengar til Dana Cup

Fotballgruppa skipa til bingo i «Fitjartun» i går ettermiddag og fekk inn nesten 10 000 kroner, som skal vera med og dekka årets deltaking i Dana Cup.

 

Britt Lise Onarheim i fotballgruppa fortel at dei fekk inn heile 9 700 kroner på gårsdagens bingo, som samla om lag 80 bingospelarar.

Simen Aarskog las tala med stødig røyst, og Åsmund Sørfonn kontrollerte at alt gjekk rett for seg, fortel ho.

Spelarar frå dei to laga jenter 15 og gutar 14 bidrog med baking og kiosksalg. Inntekta går til desse laga sin tur til Danmark og Dana cup til sommaren.

Om det blir fleire bingoar, er ikkje heilt bestemt, men det blir kanskje ein til, seier Britt Lise O. Volden.

 


Anna Sandvik Bø og Lars Rydland Sæbø sel kaffi og kaffimat til inntekt for Dana Cup-turen til sommaren. Foto: Britt Lise O. Volden.

 

Bingo er slett ikkje noko nytt i Fitjar Idrettslag, og me minner om det som står i jubileumsboka for laget frå 1999:

«Bingoen var ein berebjelke i økonomien i mange år. Fitjar IL arrangerte bingo sidan starten på 1970-talet, men i byrjinga blei det berre arrangert i samband med medlemsmøte, årsmøte og andre samkomer.

Det var fyrst på byrjinga av 80-talet at dette skulle bli ei stor inntektskjelde for Fitjar IL. I 1982 starta laget med organisert og fast bingo på «Kondisen», men måtte flytta til gamle «Fitjartun» i slutten av året på grunn av for liten plass.

Det var Else Thorkildsen (Wåge) og Agnar Aarskog som prøvde å dra dette i gang, men det var tregt i byrjinga. Dei prøvde å læra av andre som dreiv med bingo, og fekk etter kvart bra tilslutning. Budsjettert overskot for 1983 blei sett til kr 6000. Ein periode var bingoen på «Kondisen» og Fitjar Fjordhotell på grunn av ombygging av «Fitjartun».

I 1991 tok laget i bruk nye «Fitjartun», og hadde då det finaste bingolokalet på øya. På det meste var det nærmare 200 menneske på bingo, og det kom folk frå Fitjar, Stord og Bømlo. Bingoen blei for mange eit høgdepunkt i veka og var ein sosial samlingsplass både for familiefolk og einslege. Bingoen var også ei god inntektskjelde for Fitjar IL, og overskotet var på det meste nærmare kr 70 000 i året. Agnar Aarskog og Else Wåge hadde ansvaret frå 1982 til 1993.

Då overtok Geir Tore Søreide, som hadde ansvaret til bingoen blei nedlagd i 1995. Fitjar Idrettslag vil takka alle dei som i mange år var med og gjorde ein kjempejobb med bingoen.»

Seinare har det òg vore drive bingo i regi av Fitjar Idrettslag, utan å nå dei store høgdene frå 1980- og 90-talet. 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Samferdselsminister Solvik-Olsen til Fit…

22.06.2018 Kjetil Rydland

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er venta til Sveiseneset torsdag i neste veke. Foto: Samferdselsdepartementet. Samferdselsminister Solvik-Olsen til Fitjar Mek. Fitjar Mekaniske Verksted får besøk av samferdselsminister Ketil Solvik Olsen før han avsluttar ei...

Les meir ...

Hatlevikbasaren

22.06.2018 Kjetil Rydland

Mykje folk og god stemning på Hatlevikbasaren. Foto: FP-arkiv/HCH.  Hatlevikbasaren Søndag 7. juli er det igjen klart for den tradisjonsrike Hatlevikbasaren.

Les meir ...

Høyr NM-programmet til Fitjar Skulekorps…

22.06.2018 Kjetil Rydland

Fitjar Skulekorps i toppform til NM  Høyr NM-programmet til Fitjar Skulekorps! Fitjar Skulekorps inviterer til før-NM-konsert i Fitjar kultur- og idrettsbygg onsdag i neste veke. 

Les meir ...
annonse
annonse

A-laget slo Halsnøy / Trio 2!

21.06.2018 Kjetil Rydland

Daniel Skarpnes blei dagens mann i kampen mot Halsnøy / Trio 2 med to scoringar. Foto: FP-arkiv/KR. A-laget slo Halsnøy / Trio 2! Torsdag kveld sikra A-laget til Fitjar seg tre viktige...

Les meir ...

- Ikkje snakk ned kommunen vår!

21.06.2018 Harald Johan Sandvik

– Ikkje snakk ned kommunen vår! Rådmann Olaug Haugen og økonomisjef Trond Salmo informerer, Foto: Harald Johan Sandvik Snakk ikkje ned kommunen og den økonomisk situasjonen! Det var bodskapet frå kommunestyret i...

Les meir ...

Betelskipet tilbake til Fitjar

21.06.2018 Håkon C

Betelskipet tilbake til Fitjar   Betelskipet «Elieser 6» kjem tilbake til Fitjar på fredag, legg til ved Meierikaien og har kveldsmøte om bord.

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Lunsjkonsertar i kyrkja

22.06.2018 Kjetil Rydland

Fitjar kyrkje med nytt orgel. Foto: Jan Overweg Lunsjkonsertar i kyrkja Kantor Jan Overweg byr på tre lunskonsertar i kyrkja i sommar, den første i morgon, laurdag.

Les meir ...
annonse