Torsdag 22. Mars 2018

Stord24


Fullt hus i «Fitjartun» som i gamle dagar då Fitjar IL skipa bingo søndag ettermiddag. Foto: Britt Lise O. Volden.

Bingo gav pengar til Dana Cup

Fotballgruppa skipa til bingo i «Fitjartun» i går ettermiddag og fekk inn nesten 10 000 kroner, som skal vera med og dekka årets deltaking i Dana Cup.

 

Britt Lise Onarheim i fotballgruppa fortel at dei fekk inn heile 9 700 kroner på gårsdagens bingo, som samla om lag 80 bingospelarar.

Simen Aarskog las tala med stødig røyst, og Åsmund Sørfonn kontrollerte at alt gjekk rett for seg, fortel ho.

Spelarar frå dei to laga jenter 15 og gutar 14 bidrog med baking og kiosksalg. Inntekta går til desse laga sin tur til Danmark og Dana cup til sommaren.

Om det blir fleire bingoar, er ikkje heilt bestemt, men det blir kanskje ein til, seier Britt Lise O. Volden.

 


Anna Sandvik Bø og Lars Rydland Sæbø sel kaffi og kaffimat til inntekt for Dana Cup-turen til sommaren. Foto: Britt Lise O. Volden.

 

Bingo er slett ikkje noko nytt i Fitjar Idrettslag, og me minner om det som står i jubileumsboka for laget frå 1999:

«Bingoen var ein berebjelke i økonomien i mange år. Fitjar IL arrangerte bingo sidan starten på 1970-talet, men i byrjinga blei det berre arrangert i samband med medlemsmøte, årsmøte og andre samkomer.

Det var fyrst på byrjinga av 80-talet at dette skulle bli ei stor inntektskjelde for Fitjar IL. I 1982 starta laget med organisert og fast bingo på «Kondisen», men måtte flytta til gamle «Fitjartun» i slutten av året på grunn av for liten plass.

Det var Else Thorkildsen (Wåge) og Agnar Aarskog som prøvde å dra dette i gang, men det var tregt i byrjinga. Dei prøvde å læra av andre som dreiv med bingo, og fekk etter kvart bra tilslutning. Budsjettert overskot for 1983 blei sett til kr 6000. Ein periode var bingoen på «Kondisen» og Fitjar Fjordhotell på grunn av ombygging av «Fitjartun».

I 1991 tok laget i bruk nye «Fitjartun», og hadde då det finaste bingolokalet på øya. På det meste var det nærmare 200 menneske på bingo, og det kom folk frå Fitjar, Stord og Bømlo. Bingoen blei for mange eit høgdepunkt i veka og var ein sosial samlingsplass både for familiefolk og einslege. Bingoen var også ei god inntektskjelde for Fitjar IL, og overskotet var på det meste nærmare kr 70 000 i året. Agnar Aarskog og Else Wåge hadde ansvaret frå 1982 til 1993.

Då overtok Geir Tore Søreide, som hadde ansvaret til bingoen blei nedlagd i 1995. Fitjar Idrettslag vil takka alle dei som i mange år var med og gjorde ein kjempejobb med bingoen.»

Seinare har det òg vore drive bingo i regi av Fitjar Idrettslag, utan å nå dei store høgdene frå 1980- og 90-talet. 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Fullt hus på medlemsmøte i Turlaget

20.03.2018 Kjetil Rydland

Tolv av dei 14 som har fullført Topptrimmen alle dei 20 åra med diplom og Rabben-bok. Foto: Gerda M. Øen.  Fullt hus på medlemsmøte i Turlaget Turlagsfolk fylte nesten kantina på Fitjar...

Les meir ...

Ny straummålar hindra brann

20.03.2018 Kjetil Rydland

Daglig leiar i Validér, Thomas Thiis, viser korleis store mengder data frå 780.000 AMS-målarar  blir analyserte og visualiserte i ei eigenutvikla dashbord-løysing. Ny straummålar hindra brann Dei nye, digitale straummålarane som er...

Les meir ...

Hegre – ein flott fugl!

20.03.2018 Kjetil Rydland

Hegre er ein stor og imponerande fugl. Foto: Kjetil Rydland.  Hegre – ein flott fugl! Hegre er ein relativt vanleg fugl hos oss, men like fullt eit imponerande syn, som me fekk høve...

Les meir ...
annonse
annonse

Treffsikre Fitjar-skyttarar

20.03.2018 Kjetil Rydland

Gruppebilde med Fitjar og Stord skyttarlag etter stemnet i Åsane søndag. Foto: Privat. Treffsikre Fitjar-skyttarar Ivrige Fitjar-skyttarar held fram med å treffa blinkane, og denne helga var dei i Åsane og gjorde...

Les meir ...

Vårjamdøger i morgon – våren er her!

19.03.2018 Kjetil Rydland

Våren er komen i Dåfjorden, her renn Fjordabekkjen ut i Pøylo heilt i nord. Foto: Kjetil Rydland. Vårjamdøger i morgon – våren er her! Trass i vinter og eventyrlege skiforhold i fjellet...

Les meir ...

Heider og ære for god mjølk

19.03.2018 Kjetil Rydland

Ole Sandvik og Einar Tislevoll med utmerkingane sine på årssamlinga i førre veke. Foto: TINE Heider og ære for god mjølk På årssamlinga til Sunnhordland produsentlag sist onsdag blei det delt ut fleire plakettar...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...