Torsdag 22. Mars 2018

Stord24


Fitjar skulekorps spela frå ABBA-programmet som dei skal framføra i april. Foto: Kjetil Rydland

Korpsmusikk og publikum fylte Kultursalen

Vakker korpsmusikk, kaffi og god kaffimat og ikkje minst veldig god stemning fekk dei med seg som trassa ruskavêret og møtte opp i Kultursalen torsdag kveld, då Fitjar skulekorps skipa til marknad.

 

Under marknaden til Fitjar skulekorps i Kultursalen torsdag kveld fekk me eit nytt prov på at det gror særs godt i det lokale musikklivet. Og publikum møtte trufast opp, det blei overfylt i Kultursalen rundt dei ni bordrekkjene som arrangøren hadde sett opp. Det måtte ei aldri så lita "ombelering" til for å få plass til alle.

 

Og det forventningsfulle publikummet blei ikkje skuffa. Skulekorpset og dei vaksne i Fitjar Musikklag varta opp med det eine flotte nummeret etter det andre. Dirigent Svein Roger Koppang var som vanleg i storform, og hadde først gleda av å presentera seks av aspirantane i skulekorpset. Dei framførte "Lille katt" og "Funky kids" til stor glede for foreldre, besteforeldre, søsken og alle oss andre. 

– Me er stolte av aspirantane våre, og korpset veks, sa ein smilande dirigent. 


Dei modne skulemusikantane framførte eit variert program med god korpsmusikk, blant anna frå ABBA-prosjektet som dei skal framføra saman med Fitjar Musikklag 13. og 14. april. To grupper andreklassingar frå Rimbareid skule fekk vist kva dei hadde øvd på med Svein Roger Koppang dei siste fem vekene, i prosjektet "Blås i skulen". Dei unge, ivrige musikantane fekk kvar sitt velfortente diplom og sjokolade av skulesjef John Karsten Raunholm.

Me kan berre stemma i med Arnhild Jordan Raunholm som stod for utdelinga:  – Håpar de har blitt inspirerte og vil halda fram!

Ledig og humoristisk konferansier var Terje Træet, som takka alle som hadde late hagearbeidet venta, og i staden prioriterte marknaden til korpsmusikantane våre. Dei vaksne i musikklaget stod for basaren, der me kunne kjøpa årar både med kontantar og Vipps. Og musikklaget avslutta konserten med blant anna ein ABBA-medley og musikk frå musicalen Cats. For ein amatør var det som vanleg gildt å høyra på, vonleg også for dei meir kresne

Me takkar musikantane våre for ei vel gjennomført tilskiping, og gler oss allereie til neste opptreden. 

 


Seks av dei sju lovande aspirantane spela under taktstokken til den populære dirigenten Svein Roger Koppang. Foto: Kjetil Rydland.

 


Eskild Skram Isdahl og dei andre elevane som har vore med på prosjektet "Blås i skulen" sparte ikkje på engasjementet, og fekk vist at det gror godt i musikklivet i Fitjar. Foto: Kjetil Rydland.  

 


Pernille Drønen Brenne har eit stykke fram til ho når Svenna Koppang sitt nivå, men det skal ikkje stå på treningsiveren. Foto: Kjetil Rydland.
 


Ei smilande Kristin Vestbøstad freista med lappar i kiosken. Foto: Kjetil Rydland. 

 


Maren Rydland var blant dei heldige som vann på årane sine. Foto: Kjetil Rydland. 

 


Liv Hanna og Svein Olav Raunholm trur knapt det dei ser, og innkasserer den eine gevinsten etter den andre på årane sine. Foto: Kjetil Rydland. 

 


Konferansier Terje Træet takka alle som hadde late hagearbeidet venta for å bli med på marknaden til korpsmusikantane. Foto: Kjetil Rydland. 

 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Fullt hus på medlemsmøte i Turlaget

20.03.2018 Kjetil Rydland

Tolv av dei 14 som har fullført Topptrimmen alle dei 20 åra med diplom og Rabben-bok. Foto: Gerda M. Øen.  Fullt hus på medlemsmøte i Turlaget Turlagsfolk fylte nesten kantina på Fitjar...

Les meir ...

Ny straummålar hindra brann

20.03.2018 Kjetil Rydland

Daglig leiar i Validér, Thomas Thiis, viser korleis store mengder data frå 780.000 AMS-målarar  blir analyserte og visualiserte i ei eigenutvikla dashbord-løysing. Ny straummålar hindra brann Dei nye, digitale straummålarane som er...

Les meir ...

Hegre – ein flott fugl!

20.03.2018 Kjetil Rydland

Hegre er ein stor og imponerande fugl. Foto: Kjetil Rydland.  Hegre – ein flott fugl! Hegre er ein relativt vanleg fugl hos oss, men like fullt eit imponerande syn, som me fekk høve...

Les meir ...
annonse
annonse

Treffsikre Fitjar-skyttarar

20.03.2018 Kjetil Rydland

Gruppebilde med Fitjar og Stord skyttarlag etter stemnet i Åsane søndag. Foto: Privat. Treffsikre Fitjar-skyttarar Ivrige Fitjar-skyttarar held fram med å treffa blinkane, og denne helga var dei i Åsane og gjorde...

Les meir ...

Vårjamdøger i morgon – våren er her!

19.03.2018 Kjetil Rydland

Våren er komen i Dåfjorden, her renn Fjordabekkjen ut i Pøylo heilt i nord. Foto: Kjetil Rydland. Vårjamdøger i morgon – våren er her! Trass i vinter og eventyrlege skiforhold i fjellet...

Les meir ...

Heider og ære for god mjølk

19.03.2018 Kjetil Rydland

Ole Sandvik og Einar Tislevoll med utmerkingane sine på årssamlinga i førre veke. Foto: TINE Heider og ære for god mjølk På årssamlinga til Sunnhordland produsentlag sist onsdag blei det delt ut fleire plakettar...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...