Onsdag 23. Mai 2018


No får også Fitjar-elevane gratis frukost av fylkeskommunen

Hordaland fylkeskommune har løyva 150.000 kroner til Fitjar vidaregåande for å servere gratis skulefrukost.

I fjor vart det innført gratis skulefrukost fire dagar i veka for elevane på Stord vidaregåande skule.

No har fylkeskommunen også bestemt å løyve 150.000 kroner til ei tilsvarande ordning på Fitjar vidaregåande skule.

Rektor ved Fitjar vidaregåande skule, Leif Helge Engelsen.

– Me har hatt gratis skulefrukost i 5-6 år som me har dekka av eige budsjett. No er det veldig bra at fylkeskommunen løyver ekstra midlar til det. For no kan me utvide tilbodet. Så desse pengane kjem veldig godt med, seier rektor Leif Helge Engelsen på Fitjar vidaregående skule.

Før har frukostserveringa avgrensa seg til havregraut, og no får elevane altså eit endå breiare utval.

– Me har no tenkt å køyre ein prosess på skulen med eit kantineråd for å høyre elevane si røyst for å bestemme kva me skal tilby for desse pengane. Om me skal lage til skikkeleg hotellfrukost eit par dagar i veka eller litt enklare tilbod kvar dag. For meg er det viktig å høyre på elevane.

Engelsen ser at skulefruokost på Fitjar vidaregåande er eit spesielt bra tiltak i og med at dei har mange elevar som pendlar og kjem på skulen ein god stund før skulestart.

– Mange elevar et ikkje frukost, og me ser jo at dei som får i seg litt mat før skulestart ofte er meir vakne og meir med enn dei som ikkje gjer det. Det gir ein god start på dagen.

I tillegg meiner rektoren at skulefrukosten bidreg til eit betre sosialt miljø på skulen.

– Dette gjer at dei har det veldig greit sosialt på tvers av klassane. Det er miljøskapande å sitje i kantina ein halvtime før skulen og snakke med dei andre, og eg er der ofte sjølv også. Det er god stemning hos oss på morgonen.

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Litt fleire terner i år?

20.05.2018 Kjetil Rydland

Terna går inn for landing. Foto: Kjetil Rydland.  Litt fleire terner i år? I mai set makrellternene sitt preg på fuglelivet i Havn med sin karakteristiske vellyd, og det kan sjå ut som...

Les meir ...

På handballfestival i strålande pinstivê…

19.05.2018 Kjetil Rydland

Kjekt på Handballfestivalen; f.v. Elisabet, Elise, Runar Øvrebø (gymlærar for jentene), Tomine og Andrine.  På handballfestival i strålande pinstivêr Hanballfestivalen på Stord er i full gang i ideelt festivalvêr, og Fitjar er...

Les meir ...

Harald Rydland sin tale på 17. mai

18.05.2018 Kjetil Rydland

Harald Rydland held tale i Kultursalen 17. mai. Foto: Kjetil Rydland. Harald Rydland sin tale på 17. mai 2018 Talen som Harald Rydland heldt på 17. mai, var vel verdt å høyra...

Les meir ...
annonse

Pinseaftan: Butikkane stengjer klokka 16…

18.05.2018 Kjetil Rydland

Pinseaftan: Butikkane stengjer klokka 16! I morgon er det pinseaftan, og då stengjer daglegvarebutikkane klokka 16.00.

Les meir ...

Ho vil erstatte Terje Træet i sommarrevy…

18.05.2018 Jonas Sætre

Ho vil erstatte Terje Træet i sommarrevyen Anne Marith Sandhåland erstattar Terje Træet i årets sommarrevy. Terje Træet melder avbod til årets sommarrevy i Fitjar grunna helsemessige årsaker.

Les meir ...

Friluftsgudsteneste 2. pinsedag

18.05.2018 Kjetil Rydland

Frå friluftsgudstenesta 2. pinsedag i fjor. Foto: Torbjørn Hovland. Friluftsgudsteneste 2. pinsedag Det blir frluftsgudsteneste 2. pinsedag i år òg, får me opplyst i ei pressemelding frå Fitjar kyrkje.

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Glimt frå Handballfestivalen

20.05.2018 Kjetil Rydland

Tolvårslaget ståande bak med trenar Karen Elisabet R. Sæbø t.h. Framme ligg tre jenter frå elleveårslaget. Foto: Kjetil Rydland.  Glimt frå Handballfestivalen Fitjar har hatt seks lag i aktivitet under Handballfestivalen, og...

Les meir ...
annonse