Måndag 19. Februar 2018


No får også Fitjar-elevane gratis frukost av fylkeskommunen

Hordaland fylkeskommune har løyva 150.000 kroner til Fitjar vidaregåande for å servere gratis skulefrukost.

I fjor vart det innført gratis skulefrukost fire dagar i veka for elevane på Stord vidaregåande skule.

No har fylkeskommunen også bestemt å løyve 150.000 kroner til ei tilsvarande ordning på Fitjar vidaregåande skule.

Rektor ved Fitjar vidaregåande skule, Leif Helge Engelsen.

– Me har hatt gratis skulefrukost i 5-6 år som me har dekka av eige budsjett. No er det veldig bra at fylkeskommunen løyver ekstra midlar til det. For no kan me utvide tilbodet. Så desse pengane kjem veldig godt med, seier rektor Leif Helge Engelsen på Fitjar vidaregående skule.

Før har frukostserveringa avgrensa seg til havregraut, og no får elevane altså eit endå breiare utval.

– Me har no tenkt å køyre ein prosess på skulen med eit kantineråd for å høyre elevane si røyst for å bestemme kva me skal tilby for desse pengane. Om me skal lage til skikkeleg hotellfrukost eit par dagar i veka eller litt enklare tilbod kvar dag. For meg er det viktig å høyre på elevane.

Engelsen ser at skulefruokost på Fitjar vidaregåande er eit spesielt bra tiltak i og med at dei har mange elevar som pendlar og kjem på skulen ein god stund før skulestart.

– Mange elevar et ikkje frukost, og me ser jo at dei som får i seg litt mat før skulestart ofte er meir vakne og meir med enn dei som ikkje gjer det. Det gir ein god start på dagen.

I tillegg meiner rektoren at skulefrukosten bidreg til eit betre sosialt miljø på skulen.

– Dette gjer at dei har det veldig greit sosialt på tvers av klassane. Det er miljøskapande å sitje i kantina ein halvtime før skulen og snakke med dei andre, og eg er der ofte sjølv også. Det er god stemning hos oss på morgonen.

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Kåra den vakraste boka i verda

17.02.2018 Kjetil Rydland

Aud Gloppen, kjend bokdesignar frå Fitjar. Foto: FP-arkiv/KR.  Kåra den vakraste boka i verda Aud Gloppen frå Fitjar har vore med og kåra den vakraste boka i verda.  

Les meir ...

Årets lokalpolitikar!

17.02.2018 Kjetil Rydland

Harald Rydland, engasjert KrF-politikar. Foto: FP-arkiv / Harald Johan Sandvik.  Årets lokalpolitikar! På fylkesårsmøtet på Sotra i helga blei Harald Rydland utnemnd til årets lokalpolitikar i Hordaland Kristeleg Folkeparti.

Les meir ...

Handballdamene vann klart over botnlaget

17.02.2018 Kjetil Rydland

Ingvild Rimmereid med seks mål mot Lyngbø. Foto: Kjetil Rydland.  Handballdamene vann klart over botnlaget Fitjar IL sitt damelag vann ein klar siger 26-19 over Lyngbø, og har dermed fått ei ørlita...

Les meir ...
annonse

Quiz for historiebøkene!

17.02.2018 Kjetil Rydland

Jostein Siglen med fingeren på bildet av seg sjølv på gårsdagens bildequiz, laget hans var det einaste som ikkje kjende han igjen på bildet. Foto: Kjetil Rydland. Quiz for historiebøkene! Fredagskveldens quiz...

Les meir ...

Korpsmusikk og publikum fylte Kultursale…

15.02.2018 Kjetil Rydland

Fitjar skulekorps spela frå ABBA-programmet som dei skal framføra i april. Foto: Kjetil Rydland.  Korpsmusikk og publikum fylte Kultursalen Vakker korpsmusikk, kaffi og god kaffimat og ikkje minst veldig god stemning fekk dei...

Les meir ...

Kokk tek over leiaransvaret for Fitjarfe…

15.02.2018 Jonas Sætre

Kokk tek over leiaransvaret for Fitjarfestivalen Inger Elin Helland har hatt ansvaret for maten under Fitjarfestivalen i mange år. No er ho valt som ny festivalleiar.

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


God handballdag

18.02.2018 Kjetil Rydland

 Frå gårsdagens jentekamp mot Bjarg 3. Foto: Privat.  God handballdag Det var ikkje berre dei vaksne damene som spela handball i går, Fitjar hadde fleire lag i aksjon i aldersfastsette klassar, både...

Les meir ...