Måndag 19. Februar 2018Ikkje akkurat Syden, men Leander Træet slappar av i bassenget. Foto: Kjetil Rydland. 

Badesesongen i full gang

Bassenget på Rimbareid skule er ope for ålmenta kvar måndag, bortsett frå i skuleferiane. 


Fitjarbuen ser ut til å slutta bra opp om badinga i bassenget på Rimbareid skule, sjølv om det er plass til fleire. Då me var innom sist måndag, var det rundt ti ungdommar som leika seg i vatnet. 

Som vanleg er badetida delt inn i tre, med ein time til familiebading for dei under ti år med foreldre, ein time for dei over ti år, og til slutt ein time vaksenbading for dei som ønskjer å symja. 


Med åtte-ti badegjester var det god plass, og dei som var der, såg ut til å kosa seg. Frivillig badevakt Bente Fitjar fortel at det har vore god pass i bassenget i haust, men i fjor vår var det smekkfullt. Då hende det at det var fleire enn 28 på ein gong, slik at det blei ventetid. 


Kvifor interessa fall etter sommarferien, har ho ikkje noko svar på. Me kan berre oppmoda fleire om å nytta det gode tilbodet. Bading er god trim for folk i alle aldrar. 


Badinga er avhengig av frivillige badevakter, men dei som er med på ordninga, har berre ansvar for rundt ein kveld i semesteret. Så det er overkomeleg. 


Badevakt Bente Fitjar minner om at du kan betala kontant eller med ViPPS!

 


Marius Pedersen har god plass i bassenget. Foto: Kjetil Rydland. 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Kåra den vakraste boka i verda

17.02.2018 Kjetil Rydland

Aud Gloppen, kjend bokdesignar frå Fitjar. Foto: FP-arkiv/KR.  Kåra den vakraste boka i verda Aud Gloppen frå Fitjar har vore med og kåra den vakraste boka i verda.  

Les meir ...

Årets lokalpolitikar!

17.02.2018 Kjetil Rydland

Harald Rydland, engasjert KrF-politikar. Foto: FP-arkiv / Harald Johan Sandvik.  Årets lokalpolitikar! På fylkesårsmøtet på Sotra i helga blei Harald Rydland utnemnd til årets lokalpolitikar i Hordaland Kristeleg Folkeparti.

Les meir ...

Handballdamene vann klart over botnlaget

17.02.2018 Kjetil Rydland

Ingvild Rimmereid med seks mål mot Lyngbø. Foto: Kjetil Rydland.  Handballdamene vann klart over botnlaget Fitjar IL sitt damelag vann ein klar siger 26-19 over Lyngbø, og har dermed fått ei ørlita...

Les meir ...
annonse

Quiz for historiebøkene!

17.02.2018 Kjetil Rydland

Jostein Siglen med fingeren på bildet av seg sjølv på gårsdagens bildequiz, laget hans var det einaste som ikkje kjende han igjen på bildet. Foto: Kjetil Rydland. Quiz for historiebøkene! Fredagskveldens quiz...

Les meir ...

Korpsmusikk og publikum fylte Kultursale…

15.02.2018 Kjetil Rydland

Fitjar skulekorps spela frå ABBA-programmet som dei skal framføra i april. Foto: Kjetil Rydland.  Korpsmusikk og publikum fylte Kultursalen Vakker korpsmusikk, kaffi og god kaffimat og ikkje minst veldig god stemning fekk dei...

Les meir ...

Kokk tek over leiaransvaret for Fitjarfe…

15.02.2018 Jonas Sætre

Kokk tek over leiaransvaret for Fitjarfestivalen Inger Elin Helland har hatt ansvaret for maten under Fitjarfestivalen i mange år. No er ho valt som ny festivalleiar.

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


God handballdag

18.02.2018 Kjetil Rydland

 Frå gårsdagens jentekamp mot Bjarg 3. Foto: Privat.  God handballdag Det var ikkje berre dei vaksne damene som spela handball i går, Fitjar hadde fleire lag i aksjon i aldersfastsette klassar, både...

Les meir ...