Torsdag 19. April 2018


 
Øyvind Skålevik smiler tappert i den sure motvinden. Arne Raunholm og Finn Ingvar Havnerås er litt meir alvorlege. Foto: Kjetil Rydland. 

Rundt 50 idrettsmerke etter innspurt på nyårsaftan 

Tradisjonen tru samla frostige eldsjeler i Fitjar Idrettslag etternølarar til idrettsmerkeprøvar på nyårsaftan. Øyvind Skålevik reknar med å runda 50 merke også i 2017, når den siste finteljinga er ferdig.

 

Dermed kan me slå fast at tala på idrettsmerke i Fitjar framleis er gode, sjølv om dei var endå betre for nokre år sidan. Fitjar var i fleire år heilt i eliten landet med omsyn til idrettsmerke i forhold innbyggjartalet, og Fitjar Idrettslag hausta velfortent heider for arbeidet sitt. Resultata dei siste åra har ikkje våre fullt så imponerande, men rundt 50 idrettsmerke totalt er svært bra. Sonja Pedersen ser at Arne Raunholm har klart kravet. Foto: Kjetil Rydland. 


Tradisjonen tru var det hektisk aktivitet på banen i Fitjar Idrettspark på nyårsaftan føremiddag. Som vanleg stilte Øyvind Skålevik, Finn Ingvar Havnerås og Sonja Pedersen velvillig opp med stoppeklokker og målband for å hjelpa etternølarane gjennom krava. Kulestøyt, 60 meter, 3000 meter, spensthopp, stille lengde og 10 000 meter (25 rundar rundt banen) stod på programmet. 

 

Det var 22 kvinner og 27 menn som gjennomførte og fekk godkjent alle prøvane til idrettsmerket i Fitjar i fjor. Desse tala, og namn på merketakarane, finn du på nettsida til Fitjar Idrettslag. Her finn du og vedlegget "Adelsmerket2013", som viser alle som er registrert med godkjende merkeprøvar i Fitjar mellom 2002 og 2013.

http://kxweb.no/portal/public/showContentCategory.do?id=948502559


Øyvind Skålevik i Fitjar Idrettslag tek eit lite atterhald om at det kan dukka opp endå litt fleire idrettmerke, når dei endelege tala frå krinsane tikkar inn.

 


Anne Brakedal ser litt skeptisk ut, men det har ho ingen grunn til. Spensthopp er enkelt å klara. Foto: Kjetil Rydland. 

 

 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass

18.04.2018 Harald Johan Sandvik

Den nye rådmannen i Fitjar er på plass Olaug Haugen er ny rådmann i Fitjar. Foto: Harald Johan Sandvik Påtroppande rådmann Olaug Haugen var med på sitt første politiske møte i Fitjar...

Les meir ...

Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestr…

18.04.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme og bygdekvinnene har mange jern i elden. Foto: FP-arkiv/KR.  Bli med til Kvinnherad på bygdekvinnestreif  Bli med på bygdekvinnestreif i Omvikdalen 28. april, oppmodar Bjørg Strømme i ei pressemelding.

Les meir ...

Jenter med vinnarvilje!

17.04.2018 Kjetil Rydland

Lagkaptein Marion Træet og Siren Vik hadde god kontroll på midtbanen. Foto: Kjetil Rydland.  Jenter med vinnarvilje! I det sure regnet tysdag kveld var det Fitjar-jentene som viste både mest vilje og...

Les meir ...
annonse

Kjem du på Strandabasaren komande laurda…

17.04.2018 Kjetil Rydland

Fullt hus i Stranda bedehus på ein tidlegare Strandabasar. Foto: FP-arkiv/HCH.  Kjem du på Strandabasaren komande laurdag? Laurdag 21. april kl. 16.00 er det klart for ny basar i Stranda bedehus, og...

Les meir ...

Fitjar Idrettslag saknar fana si

17.04.2018 Kjetil Rydland

Slik ser den flotte fana til Fitjar Idrettslag ut, i alle høve såg ho slik ut då Fitjarposten tok dette biletet i mai 2012. Foto: FP-arkiv/KR.  Fitjar Idrettslag saknar fana si Dagleg...

Les meir ...

Øvrebygda-rektoren vil skifta skule

17.04.2018 Jonas

Øvrebygda-rektoren vil skifta skule Rektor ved Øvrebygda skule, Sigbjørn Aarland, er ein av fire søkjarar til stillinga som rektor ved Rimbareid skule.

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


annonse