Onsdag 18. Juli 2018


 

Illustrasjonsfoto: Stockphoto

Godt nyttår - og takk

Når denne saka kjem på lufta skriv me 2018, og underteikna er ikkje redaktør i fitjarposten.no lenger. Det gjev grunn til takk.

Først vil eg takke alle mine medarbeidarar som gjennom åra har gjort sitt til for at fitjarposten har kunne skapa fitjaridentitet, løfta fram «små» saker som ikkje andre aviser har skrive om - og vore eit bindeledd mellom den einskilde fitjarbu og kommune/næringsliv.

Medarbeidarar som har stått på med stor dugnadsinnsats. langt utover dei dei etter kvart vart løna for. Tusen takk til alle, både styre, stab, grafisk, redaksjon og dei som har skrive. Takk og til alle lesarar som har kome med tips, godord og klapp på skuldra. Det har betydd mykje.

Så vil eg takka samarbeidspartnarar og næringsliv og kommune. Eg opplever at det har vore et godt og hyggeleg samarbeid som har fylt meg med takksemd og glede. Utan dykk hadde det sjølvsagt vore umuleg å halda det gåande. Fitjarposten har jo ikkje hatt betalande abonnentar eller nokon form for pressestøtte.

Viidare er eg svært takksam for at stord24.no no tek over. At dei har sagt at dei vil føre fitjarposten.no vidare slik sida er, fyller meg med glede. Likeeins at Kjetil Rydland vert med på laget vidare. Det borgar for eit trygt framhald. Få kjenner Fitjar og fitjarposten så godt som Kjetil. Sjølv vil eg bistå på sal i ein overgangsperiode for at overgangen og på dette området skal bli så bra som mogleg.

Igjen - tusen takk til dykk alle.

No er det meir familiære oppgåver som vil fylla det meste av tida mi. At det kan koma ei lokal bok eller liknande kan godt vera, men det får tida syne.

Til slutt vil eg ønske dykk alle EIT VELSIGNA NYTT ÅR. Eit år med ny sjansar og mogelegheiter. Måtte me alle nytta dei vel.

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Friluftsgudsteneste med dåp i Kråko

16.07.2018 Kjetil Rydland

Fríðleif Lydersen døyper vesle Jenny Myhre. Foto: Torbjørn Hovland. Friluftsgudsteneste med dåp i Kråko Godt over 150 soknebarn møtte opp til friluftsgudsteneste i godvêret på Port Steingard i Kråko i går.

Les meir ...

Vandring i elveleie

15.07.2018 Kjetil Rydland

Høvet til å vandra opp Eggjafossen kan me ikkje la gå frå oss.  Vandring i elveleie Den uvanleg fine sommaren med lite nedbør har opna bekkefar og elveleie for spanande opplevingar.

Les meir ...

Framande plantar invaderer Fitjar!

14.07.2018 Kjetil Rydland

Parkslirekne er ein av verstingane på svartelista, her ser me ein stor førekomst i Fitjar. Foto: Kjetil Rydland.  Framande plantar invaderer Fitjar! Heile 135 plantearter er svartelista i Noreg, og mange av...

Les meir ...
annonse
annonse

Geiter fanga på skjer!

14.07.2018 Kjetil Rydland

Desse fem geitene har nok eit kjedeleg ettermiddag i vente; her må dei nok stå til fjære sjø i ettermiddag. Foto: Fitjarposten-tipsar. Geiter fanga på skjer! På eit skjer ved Svelto i...

Les meir ...

Torstein med «Team Yaristan» til Mongoli…

13.07.2018 Kjetil Rydland

Torstein Søreide Skogedal og kameratane Ludvig Nielsen og Sven Hove ved avreisa frå Oslo i dag. Foto: Privat. Torstein med «Team Yaristan» til Mongolia! Saman med to kompisar sette Torstein Søreide Skogedal...

Les meir ...

Skittsak for Kulturhuset!

13.07.2018 Kjetil Rydland

Midt i foajeen til Fitjar kultur- og idrettsbygg hadde kyrne gjort ifrå seg i dag. Foto: Kjetil Rydland.  Skittsak for Kulturhuset! Fredag føremiddag kom kyr seg inn i Fitjar kultur- og idrettsbygg og...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Vandring i elveleiet til Tveitaelvo

16.07.2018 Kjetil Rydland

Her starta elvevandringa, vel hundre meter nedanfor Botnavatnet. Foto: Magne Røed.  Vandring i elveleiet til Tveitaelvo Tveitaelvo er ei av dei mest vassrike elvane våre, og renn frå Botnavatnet forbi Dalshaugane og...

Les meir ...
annonse